A Wizz Air javára döntött a bíróság a Buzz márkanév magyarországi használata kapcsán, a korábbi ideiglenes tiltást elrendelő végzéssel szemben a Ryanair által indított fellebbezési eljárásban  – tájékoztatta lapunkat a Wizz Air.

A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az elsőfokú bíróság ideiglenes intézkedést elrendelő végzését, amely
eltiltotta a Ryanair Sun céget a Buzz márkanév magyarországi használatától, ideértve a buzzair.com internetcímet is.

A Ryanair 2019 őszén jelentette be, hogy budapesti bázisa üzemelését a lengyel leányvállalata, a Ryanair Sun veszi át, és azt az új, Buzz márkanév alatt fogja üzemeltetni.

A Wizz Air ideiglenes intézkedés iránti kérelmet terjesztett elő a Buzz megjelölés használatával szemben, azt sérelmezve, hogy e megjelölés összetéveszthető a saját védjegyeivel, így annak használata megtévesztheti az utasközönséget, és sérti a légitársaság közismert védjegyeinek hírnevét.

Ezt a profinak nem mondható látványtervet mellékelte a Ryanair a közleményéhez. (Forrás: Ryanair)

Az elsőfokú bíróság végzésével a Wizz kérelmének helyt adott, és eltiltotta a Ryanair Sunt a Buzz megjelölés magyarországi használatától a légitársasági szolgáltatások nyújtása körében. A Ryanair fellebbezése nyomán született másodfokú végzés helyben hagyta az elsőfokú bíróság döntését, annak helyes indokaira hivatkozva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mivel a végzés ideiglenes intézkedés tárgyában született, a bíróság döntése még nem teremt végleges állapotot, de időközben a Wizz Air pert indított az ügy végleges rendezése érdekében.

Ennek keretében lesz lehetőség arra, hogy a Wizz védjegyeivel összetéveszthető Buzz márkanév, valamint buzzair.com domain magyarországi használata végérvényesen megszűnhessen, ezáltal védve a Wizz védjegyeit.

Fotó: AIRportal.hu