Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke az ovális irodában az ABC News kamerái előtt bemutatta az új elnöki különgép, vagyis a Boeing 747-8 Intercontinental alapjain a tervek szerint 2024-ben forgalomba álló – közismert nevén Air Force One* – festési terveit.

Az már most látható, hogy az új dizájn merőben eltér az elnöki flotta jelenleg ismert, még John F. Kennedy idején kialakított arculatától.

A leendő festésminta markáns jegyei közé tartozik az alsó ablaksornál végighúzódó vörös csík, a gép hasának sötétkék (navy blue) színe, a törzs felső területe és a függőleges vezérsík pedig fehér volna, utóbbin az USA zászlójával.

Az elnök több egymástól eltérő változatot is bemutatott, amelyet elmondása szerint maga tervezett meg.

Ugyanakkor a négy terv között csak kisebb különbségek fedezhetők fel: a hajtóművek vagy sötétkékek, vagy fehérek lennének, a törzs alsó fele pedig vagy egységes sötétkék, vagy a legalsó része a szárnyaktól hátrafelé szürke volna (fentebbi képünkön a két utóbbi lehetőséget ötvöző megoldás látható).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Trump hangsúlyozta, hogy a repülőgépeket nem magának, hanem az utána következő elnököknek gyártják. Az új ‘Air Force One-ról’ korábbi cikkeinkből rengeteg érdekesség megtudható itt!