A Budapest Airport is csatlakozott a Turizmus Világnapja alkalmából rendezett megmozdulásokhoz: ma délután Jost Lammers a Budapest Airport és Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója apró csokoládékkal kedveskedett a budapesti repülőtér utasainak. A két stratégiai partner közös akciója sem véletlen, hiszen mind a két cég a turistákért, azok minél jobb kiszolgálásáért tevékenykedik.

A Budapest Airport és a Magyar Turizmus Zrt. közös akciója immár hagyomány a Turizmus Világnapján, Jost Lammers és Horváth Gergely már tavaly is kisebb-nagyobb ajándékokkal, figyelmességekkel kedvesedett a fővárosi repülőtér utasainak. A két vállalat stratégiai együttműködése közel három évre tekinthet vissza; a 2010 decemberében megkötött hosszú távú együttműködési megállapodás egy sor alkalommal a gyakorlatban is elősegítette az új légi járatok megnyitását, új légitársaságok elhozását Budapestre, a hazai idegenforgalom fellendítését.

A Budapest Airport hosszú évek óta vesz részt a Magyar Turizmus Zrt. kampányaiban, aktívan támogatja a Budapest Winter Invitation akciót, részt vesz az MT Zrt. legfontosabb külföldi kiállításain, mint pl. a berlini ITB-n, a bécsi Ferien Expo-n vagy éppen Münchenben a dél-németországi turisztikai vásáron és kiállításon. A Budapest Airport és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködése segített egy sor új desztináció megnyitásában, egy sor új légitársaság elhozásában Budapestre.

„Számunkra különösen fontos, hogy a magyarországi idegenforgalomban érdekeltek összehangoltan és közösen lépjenek fel a légiközlekedés fellendítése érdekében.” – jelentette ki Jost Lammers. A Budapest Airport vezérigazgatója hozzáfűzte: „A budapesti repülőtér a Malév csődje miatt kritikus helyzetbe került, számunkra létkérdés lenne, hogy a külföldi piacokon Magyarország marketingje nagyságrendekkel jelentősebb támogatást kapjon.”

„Könnyen belátható, hogy megfelelő légi összeköttetések nélkül nem tudunk vendégforgalom növekedést elérni sok, számunkra fontos turisztikai küldő piacról, ezért elemi érdekünk a Budapest Airporttal folytatott szoros együttműködés.” – hangsúlyozta Horváth Gergely. A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója így folytatta: „ A Turizmus Világnapja alkalmából ismét fel tudjuk hívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban a turizmus, ami közel 400 ezer embernek biztosít hazánkban munkahelyet. A beutazó forgalomból éves szinten több mint 4 milliárd euró bevétel származik, továbbá jelentősen hozzájárul külföldön a hazánkról alkotott kép pozitív formálásához. Ezért fontosnak tartom, hogy jó példával járjunk elöl és ösztönözzük minden honfitársunkat a vendégbarát magatartásra .”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kép és szöveg: Budapest Airport

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!