Átadták a harmadik repülőgép-karbantartó hangárt a lengyelországi Katowice repülőterén, a létesítményt a Wizz Air vette bérbe.

A két Airbus A321neo befogadására alkalmas épület megvalósítása 2021 második negyedévében kezdődött, és tizenkét hónapig tartott.

A kétállásos csarnok magassága 17,6 méter, teljes területe a hozzá tartozó raktár-, szerszámtároló- és szociális helyiségekkel, valamint irodákkal, gép- és festőműhellyel együtt több mint 9200 négyzetméter, a négyfelé osztott tolókapu hossza 88 méter.

Forrás: Katowice Airport

A repülőgép-karbantartó bázis előtt egy 6,4 hektáros műszaki előtér építését kezdték meg 2022 első negyedévének végén, ahol kilenc, Airbus A320-as vagy Boeing 737-es méretű repülőgép számára alakítanak ki állóhelyeket.

Amint tavaly novemberben beszámoltunk róla, a Wizz Air karbantartó partnert váltott, 2022 nyarától nyártól már nem Magyarországon, a Lufthansa Technik Budapestnél végezteti az időszakos karbantartási feladatokat, hanem három külföldi szolgáltatóval szerződött, köztük a lengyel LS Technics céggel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.