Az előző év azonos hónapjához képest 22%-kal több, 45 050 utas vette igénybe a Debrecen Airportot júliusban.

A 2017. hetedik hónapjában mért 37 020 fős utasszámhoz képest mintegy nyolcezerrel több induló és érkező utas vette igénybe a debreceni repülőteret indén júliusban.

A reptérüzemeltető közlése szerint ez történelmi rekord, hiszen egy hónapon belül soha sem fordultak még meg ennyien a Debrecen Airporton. Júliusban közel kétszer többen utaztak a repülőtérről, mint Hajdúszoboszló lakossága ill. idén július végéig többen repültek a Debrecen Airportról, mint Debrecen teljes lakossága

2018. első hét hónapjában a debreceni reptér érkező és induló utasainak száma 214 895 volt, amely 26%-kal haladja meg az előző év azonos időszakában közölt 170 580 fős adatot.

Fotó: AIRportal.hu

A kedvező növekedési adatok a reptérüzemeltető közlése szerint annak köszönhetők, hogy a Wizz Air a debreceni bázis gépével már március vége óta több frekvenciával közlekedik és a gép kapacitása nyárra a maximumon üzemel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Európa egyetlen 5-csillagos légitársasága, a Lufthansa pedig már hetente 5-ször repül március vége óta Debrecenből Münchenbe.

Idén nyolc városba, London, Párizs, München, Milánó, Moszkva, Eindhoven, Malmö mellett Tel Avivba is van közvetlen menetrend szerinti járata Debrecennek és a kelet-magyarországi régiónak, ami – az üzemeltető szerint – rendkívüli előny a magyarországi régiók versenyében mind gazdasági mind turisztikai téren.

A Wizz Air az év végétől már 2 bázis gépet üzemeltet a Debrecen Airportról és további 8 új úti céllal bővíti a debreceni kínálatot 2018. decembertől. Barcelona, Dortmund, Doncaster, Bázel, Milánó-Malpensa és 2019. márciustól, három mediterrán sziget: Málta, Ciprus és Palma de Mallorca is elérhető lesz a cívis város repülőteréről.