Modernebb, dinamikusabb lett az arculat, érkeznek a Boeing 787-9 Dreamlinerek modernebb, kényelmesebb fedélzeti berendezéssel és premium economy osztállyal.

A Qantas új, modernizált arculata, mely ugyanakkor a korábbi festések jellegzetes elemeit ezután is hordozza, egy Boeing 787-9-es repülőgépen. (Grafika: Qantas) | © AIRportal.hu

A Qantas új, modernizált arculata, mely ugyanakkor a korábbi festések jellegzetes elemeit ezután is hordozza, egy Boeing 787-9-es repülőgépen. (Grafika: Qantas)

Módosította arculatát az ausztrál Qantas, a logó és a repülőgépek festése modernebbé és dinamikusabbá válik. A légitársaság teljes flottája folyamatosan, 2020-ig kerül átfestésre a modernebb betűtípussal szedett logó és a társaság jelképének számító, de immár dinamikusabb grafikájú repülő kenguru elemek dominálta festéssel.

Az új korszak azonban nem csak az arculat területén jelet megújulást, a légitársaság flottájába 2017-től kezdenek érkezni a Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépek. A típusból nyolc darabra van kötelező érvényű megrendelése a légitársaságnak és további 45 darabra rendelkeznek opciós vásárlási joggal.

A hosszabb törzsű Dreamlinerek modern és a korábbi repülőgépeknél minden osztályon jobb utazási élményt biztosító kabinberendezéssel érkeznek.

A repülőgépek 236 utas szállítására lesznek képesek, három osztályon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 787-9-esek fedélzetén 42 teljesen vízszintes ággyá alakítható business ülés kerül kialakításra. Az üzleti utasok a cég A330-asairól már ismert Thompson Vantage XL ülések modernizált változatán utazhatnak, 1-2-1 elrendezésben, az ülések 16 collos érintőképernyőkkel lesznek felszerelve.

A Dreamlinerek fedélzetén 28 utas foglalhat majd helyet a premium economy osztályon melyről csak annyit árult el egyelőre a légitársaság, hogy 2-3-2 elrendezésben kerülnek beszerelésre.

Ilyen üléseken utazhatnak Dreamlinereken a Qantas turista osztályú utasai. (Forrás: Qantas) | © AIRportal.hu

Ilyen üléseken utazhatnak Dreamlinereken a Qantas turista osztályú utasai. (Forrás: Qantas)

A 166 turista osztályú utas a legmodernebb Recaro ülésen foglalhat majd helyet, 3-3-3 elrendezésben, 32 collos sortávolsággal. Az ülések 12 collos érintőképernyőkkel lesznek felszerelve, továbbá az utasok saját okoseszkozeinek is beszereltek kényelmesen használható tartókat. Az utasosztályok mindegyikén önkiszolgáló bár is helyet kap.

Az új típussal a légitársaság új hosszú távú útvonalakra kíván belépni, ugyanakkor a Dreamlinerek a korábban Boeing 747-400-asokkal kiszolgált járatokon is megjelennek majd.

Így változott a Qantas arculata az évtizedek során

Forrás: Qantas

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!