Többek között Budapestre is indítana járatokat egy New Yorktól északra található repülőtérről az a légitársaság, amely ugyan már 28 éve létezik, mégsem teljesített soha kereskedelmi járatot és egyetlen dollár bevételt sem termelt negyed évszázadosnál is hosszabb fennállása alatt.

A Baltia Air Lines korábban New York JFK repülőtérről egy Boeing 747-200-assal kívánt transzatlanti járatokat indítani, azonban az üzemeléshez szükséges engedélyeket soha nem kapták meg az amerikai hatóságoktól (Fotó: Baltia Air Lines) | © AIRportal.hu

A Baltia Air Lines korábban New York JFK repülőtérről egy Boeing 747-200-assal kívánt transzatlanti járatokat indítani, azonban az üzemeléshez szükséges engedélyeket soha nem kapták meg az amerikai hatóságoktól (Fotó: Baltia Air Lines)

USGlobal Airways lesz az új neve annak az amerikai bejegyzésű légitársaságnak, mely korábban arról vált híressé, hogy 1989-es létrejötte óta egyetlen utast sem szállított.

Az eredetileg Baltia Air Lines, Inc. néven futó cég 2017. május 11-én jelentette be, hogy transzatlanti utasszállító járatok indítására készül.

A járatokat a New Yorktól 55 mérföldre északra fekvő Stewart International Airportról indítaná a cég az USA és az EU közötti nyílt égbolt egyezmény (Open Skies) égisze alatt több európai országba.

A járatokat lízingelt Boeing 767-300-as repülőgépekkel teljesítenék és szándékaik szerint az utasok mellett légiárut és postai küldeményeket is szállítanak majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A USGlobal Airways lehetséges célpontjai között Budapest is szerepel,
de a cég közlése szerint a magyar főváros mellett London, Párizs, Barcelona, Nizza, Nápoly, Athén, Varsó, Prága, Szentpétervár és Tel Aviv is felkerülhet az útvonal-hálózatuk térképére.

Látványterv a cég repülőgépéről, vagy inkább fantáziarajz? A légitársaság logóját viszont már védjegyeztették. | © AIRportal.hu

Látványterv a cég repülőgépéről, vagy inkább fantáziarajz? A légitársaság logóját viszont már védjegyeztették.


Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaságot 1989-ben alapította Igor Dmitrowsky, akinek az volt a terve, hogy New York JFK és az oroszországi Szentpétervár között fog utasokat szállítani, két Boeing 747-es repülőgéppel. A légitársaság egyik meglehetősen koros Boeing 747-200-as repülőgépe még tavaly is a Michigan-i Ypsilanti repülőtéren parkolt.

A Baltia azért nem indította el hosszú fennállása alatt a kereskedelmi üzemelést, mert nem sikerült megszereznie az amerikai légügyi hatóságoktól a szükséges engedélyeket.

A légitársaság, mely most az új, USGlobal Airways név alatt szeretné elindítani üzemelését 2016-ban új vezetés irányítása alatt, teljesen átalakította vállalati hátterét, valamint a cég üzemelését és áthelyezték központjukat a Stewart International Airportra.

Ezt a sztorit még akkor sem hisszük el, amikor az első repülőgép már leszállt Budapesten!

A légitársaság amely 27 év alatt egyetlen utast sem szállított!

Forrás: deepspringer2

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!