Már biztos, hogy Air France eddigi történetének legnagyobb sztrájkját is jegyző Alexandre de Juniac veszi át a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezetését.

Fotó: IATA | © AIRportal.hu

Fotó: IATA

A napokban került sor a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség évi rendes közgyűlésére, ahol többek között arról is döntöttek a tagok, hogy ki vegye át a stafétabotot a szervezet éléről távozó Tony Tyler-től.

A nagy meglepetés azonban elmaradt, hiszen ahogy az AIRportal.hu korábban már beszámolt róla, az Air France-KLM vezetéséről lemondó Alexandre de Juniacot már távozása bejelentésekor felterjesztették a IATA vezérigazgató posztjának betöltésére.

Juniac egészen július 27-ig fogja vezetni az Air France-KLM légitársasági csoportot, ezt követően pedig szeptember 1-jével megkezdheti a munkáját a IATA vezérigazgatói székében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Alexandre de Juniac

Alexandre de Juniac 1962-ben született, Francia állampolgár, az egyetem (Ecole Polytechnique de Paris and Ecole Nationale de l’Administration) elvégzését követően több kormányzati beosztást is betöltött hazájában, egészen 1995-ig. Ezután kezdte meg munkáját a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.-vel is szoros kapcsolatot ápoló Thales előd szervezeteinél (Thompson-CSF és Thompson SA), ahonnan végül 2009-ben távozott, újra a politikai életbe. 2011-től, mint az Air France vezérigazgatója vált ismertté, 2013-tól pedig az Air France-KLM vezetője volt.