A leszállást követően túlfutott a Caspian Airlines McDonnell Douglas MD-83 típusú repülőgépe az iráni Bandar Mahshahr reptéren, szerencsére senki nem sérült meg a balesetben.

A hétfőn kora reggel Teheránból érkező, belföldi járatot teljesítő repülőgép az első információk szerint a leszállást követően nem tudott megállni a futópálya végéig és mintegy 90 méterrel túlfutott. Az MD-83-as áttörve a repülőtér kerítését egy forgalmas közúton állt meg.

A híradások szerint a repülőgép fedélzetét mindenkinek sikerült sérülés nélkül elhagynia, nem keletkezett tűz.

A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint a repülőgép futóművei kiszakadtak a helyükről, vagy becsuklottak, az MD-83-as a hasán csúszva állt meg, a törzs alja és a repülőgép orr része komoly mértékben sérült.

Egyelőre egymásnak ellentmondó híradások vannak arról, hogy legalább az egyik futómű nem a túlfutás következményeként, hanem a szokásosnál keményebb földet éréskor szakadt ki a helyéről, de az is lehet, hogy nem sikerült azokat megfelelően kiengedni a leszállás előtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az aviation-safety.net adatlapja szerint a balesetben érintett, EP-CPZ lajstromjelű repülőgép 1994 óta volt forgalomban.

A napokban ez már a harmadik súlyos esemény Iránban, a Qeshm Air egyik repülőgépének hajtóműtűz miatti kényszerleszállása és Iran Air Tour gépének futómű-problémája után.