Futópálya-elhagyásos balesetet szenvedett a Fly Jamaica Airways N524AT lajstromjelű, Boeing 757-23N típusú repülőgépe a Georgetown-Cheddi Jagan Nemzetközi repülőtéren.

A Boeing 757-es a Fly Jamaica 256-os számú járatát teljesítette Georgetownból Torontóba, azonban a felszállást követően a személyzet az első hírek szerint műszaki okok – a hidraulikus rendszerek  (nem részletezett) hibája – miatt a visszafordulás mellett döntött.

A repülőgép helyi idő szerint 02:53-kor, mintegy háromnegyed órával a felszállást követően szállt le Georgetown repülőterén – a newsroom.gy értesülései szerint.

A Boeing 757-es egyelőre ismeretlen okokból nem tudott megállni a futópályán. A repülőgép elhagyva a futópálya felületét a reptér kerítését is átszakította és a puha, homokos talajon állt meg.

A helyszíni fotók tanúsága szerint a 19 éves Boeing 757-es komoly károkat szenvedett, kettes számú (jobb oldali) hajtóműve leszakadt és a jobb oldali főfutóműve is összecsuklott, vagy kiszakadt helyéről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzeten tartózkodók vészcsúszdák segítségével hagyták el a repülőgépet, az első értesülések szerint a 118 utas, plusz személyzet közül hat embert kellett kórházba szállítani.

A repülőgép egykor a Ferihegyen is jól ismert ATA Airlines flottájában repült. A légitársaság a 2000-es évek elején rendszeresen teljesített budapesti technikai leszállásokkal katonai charter járatokat az amerikai hadsereg részére.

Breaking News: Fly Jamaica plane crashes on emergency landing at Cheddi Jagan airport

Közzétette: Gordon Moseley – 2018. november 9., péntek