Már azt hitték a KLM Boeing 737-es rakterében pakolászó rakodómunkások, hogy 600 euró ütötte a markukat, de azután jött a hidegzuhany: a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság csapdabőröndjét nyitották ki, pár perc múlva kattant is rajtuk a bilincs.

Az utazás ismételt élénkülésével, valamint a Labdarúgó Európa Bajnokság mérkőzésire hazánkba érkező szurkolók vagyonbiztonsága érdekében a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) továbbra is nagy hangsúlyt fektet a bűncselekmények megelőzésére és felderítésére – írta a police.hu.

Az utazók tulajdonának biztonsága érdekében az RRI munkatársai folyamatosan ellenőrzik a rakodásban résztvevők munkáját. Ennek eredményeként 2021. június 16-án 6 órakor elfogtak két rakodómunkást, akik a Budapest-Amszterdam járat csomagjainak pakolását végezték.

A munkások kinyitottak egy poggyászként feladott bőröndöt, és abban értékek után kutattak. Találtak is benne 600 eurót, de miután éppen a csapdabőröndöt nyitották ki, azonnal észrevették, hogy lebuktak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A RRI munkatársai lopás vétség kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a csévharaszti és nyáregyházi férfivel szemben.

Az RRI a repülőtéren folyamatosan tart vagyonvédelmi akciókat.

A rendőrség azt tanácsolja a légi közlekedést választó utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban.

Az értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni.