A svájci Skywork a napokban bejelentett leállása után újabb kis légitársaság függesztette fel a működését, a belgiumi Antwerpen központú VLM Airlines 2018. augusztus végével teljesen beszüntette a működését és a többségi tulajdonos a cég felszámolását kezdeményezte.

Fotó: AIRportal.hu

A VLM Airlinest eredetileg 1993 májusában alapították, de mint korábban beszámoltunk róla, a cég 2016. júniusában beszüntette működését és csődvédelembe menekült. A légitársaságot új befektetők bevonásával 2017. október végén sikerült újraindítani.

A VLM új, többségi tulajdonosa a hollandiai alapítású SHS Aviation lett, mely mögött 60%-ban holland, 40%-ban kínai befektetők állnak.

A légitársaság közleménye szerint az SHS Aviation B.V. 2018. augusztus 31-ére egy rendkívüli közgyűlést hívott össze, ahol a többségi tulajdonos szavazataival arról határoztak felszámolják a légitársaságot.

A döntés annyiban nem volt váratlan, hogy a VLM augusztusban leállította menetrend szerinti járatait Antwerpen és Aberdeen, Birmingham, Köln-Bonn, Maribor, München és Rostock irányába, azzal, hogy inkább üzleti charter járatokra fókuszálnak Antwerpen és London City, valamint Zürich között, de a menetrend szerinti járatokat az utóbbi két útvonalon is felfüggesztették.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A felszámolásról szóló döntés értelmében a légitársaság azonnali hatállyal felfüggesztette működését és a cég élére felszámolóbiztosokat jelöltek ki, akiknek többek között az a feladata, hogy vevőt találjanak az értékesíthető vagyonelemekre.

A VLM Airlines a leállásakor 85 munkavállalót foglalkoztatott.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!