Az életmentést jelentősen megkönnyítő, korszerű mellkaskompressziós készüléket adományozott a budapesti nemzetközi repülőtér sürgősségi ügyeletét ellátó Airport Medical Service-nek (AMS) a HungaroControl – közölte lapunkkal a cég.

A hazai légiforgalmi szolgálat számára a biztonság a legfontosabb érték, amelyet nemcsak a magyar és a koszovói légtérben, hanem társadalmi felelősségvállalásával a földön is igyekszik megteremteni. Ennek érdekében számos olyan kezdeményezést támogat, amelyek célja a kiszolgáltatott helyzetben lévők, illetve az őket gondozók segítése.

A társaság egyik kiemelt partnere az Airport Medical Service, amely 2011. január 1-je óta lát el sürgősségi orvosi ügyeletet a nap 24 órájában a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, továbbá részt vesz a repülőtéri kényszerhelyzeti riasztások egészségügyi feladataiban.

Az elmúlt években, az utasforgalom emelkedésével párhuzamosan megnőtt a rosszullétek száma is, amelyek ellátásánál hatalmas segítséget jelent az egészségügyi szolgálatnak a HungaroControl támogatásával beszerzett Lucas 3 mellkaskompressziós készülék.

Forrás: AMS

A másodpercek alatt felszerelhető berendezés folyamatos és egyenletes kompressziót biztosít az életmentés során, felszabadítva ezáltal egy ember kapacitását, aki így más módon vehet részt a mentésben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Újraélesztéskor a folyamatos és jó minőségű mellkaskompresszió elengedhetetlen, ez azonban még a szakmabelieknek is egy igen fárasztó és kimerítő munka. A HungaroControl adományának köszönhetően egy nagy vágyunk teljesült, a készüléket még ma hadrendbe állítjuk” – mondta Dávid Ferenc, az AMS Repülőtéri Sürgősségi Ügyelet operatív vezetője.

Kiss Anita, a HungaroControl kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója az ünnepélyes átadón kifejtette: „a HungaroControl és az Airport Medical Service törekvései szinte azonosak, hiszen mindkét szervezet az utasok biztonságáért felel, emellett mindketten igyekszünk a legkorszerűbb megoldásokat alkalmazni a munkánk során. Éppen ezért társaságunk örömmel támogatta az AMS Repülőtéri Sürgősségi Ügyelet eszközbeszerzését, amelynek révén a tőlük már megszokott profizmussal, ugyanakkor még hatékonyabban segíthetnek a betegeken.”