A román nemzeti légitársaság március 1-től újraindítja járatait Bukarest és Budapest között – jelentette be a cég.

A Tarom járatai hetente két alkalommal, hétfői és csütörtöki napokon repülnek majd a román és a magyar főváros között.

A RO 233-as számú járatok helyi idő szerint 11:55-kor indulnak a bukaresti Henri Coanda-repülőtérről, és 12:45-kor érkeznek meg Budapestre. Visszafelé RO 234-es számmal 13:15-kor száll fel Ferihegyről, és 15:55-kor érkeznek meg a román fővárosba.

Frissítés: Mindössze négy járat közlekedett március 1,4,8,11-én, a március 15-i járatot már kivette a menetrendből a Tarom. A foglalási rendszerek március második felére és áprilisra sem adnak ki foglalható járatot, március 17-én látható adatok szerint csak május elejétől tér vissza (újra) a Tarom Ferihegyre.

Az útvonalon a Tarom ATR 72-es turbólégcsavaros repülőgépei közlekednek majd, amelyek ide 1 óra 50 perc, visszafelé 1 óra 40 perc menetrend szerinti kalkulált repülési idő alatt teszik meg a két város közötti távolságot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Repülőjegyek már foglalhatók a légitársaság weboldalán, március elejére 200 euró alatti összegért található retúr jegy az Economy Saver viteldíj-kategóriában, amelyhez 23 kg-os feladott poggyász is jár.

Fotó: ATR

Amint korábban megírtuk, a Tarom a tavalyi évét jelentős veszteséggel zárta, a légitársaság legutóbb 2007-ben ért el profitot, mérlege tehát sorozatban 13. éve mínuszban zár.

A vállalat tavaly 36,7 millió euró állami segélyt kapott a román kormánytól, amit az Európai Bizottság is jóváhagyott, de ennél nagyságrendekkel többre lenne szüksége. A Tarom az állami segélyért cserébe szerkezeti átalakítási reformot kezdett tavaly, amelynek célja nyereségessé tenni működését.

Az optimista forgatókönyv szerint csak 2024-ben válhat ismét nyereségessé, de a pesszimista becslések szerint ez csak 2027-ben következhet be.