A korábbiaknál könnyebb széktípussal érkeznek a Frontier légitársaság repülőgépei, ennek köszönhetően csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és a légszennyezés is.

A fapados cég a közleménye szerint folyamatosan igyekszik olyan innovációs megoldásokat találni, amelynek segítségével csökkenti az ökológiai lábnyomát.

A hamarosan érkező új Airbus-repülőgépeinek üléseit a Recaro cég készíti, és olyan új megoldásokat alkalmaztak, amelyek az utasok kényelme mellett a környezettudatosságra fókuszálnak.

Forrás: Airbus

Az új ülések 30 százalékkal könnyebbek, összesen 8 kilogrammot nyomnak, és tervezésükkor nagyobb lehajtható tálcát és kényelmesebb kialakítást is kaptak.

A Recaro SL3710 ülés látványterve (Fotó: Frontier)

„A Frontier elkötelezett amellett, hogy megőrizze pozícióját Amerika legzöldebb légitársaságaként: a könnyebb Recaro üléseknek köszönhetően  a repülőgépek üzemanyagot takarítanak meg, miközben az utasok kényelme fokozódik. A kevesebb üzemanyag alacsonyabb üzemeltetési költségeket, vagyis megtakarítást jelent, amelyeket alacsony viteldíjak formájában tovább jut el ügyfeleinkhez ” – mondta el Barry Biffle, a Frontier Airlines vezérigazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Indigo Partners tulajdonában lévő Frontier 156 új repülőgépet rendelt, vegyesen az A320neo, az A321neo és az A321XLR típusból, az első 2021 márciusában érkezik.

A Recaro korábban bejelentette, hogy a Frontier mellett a KLM is az SL3710 típusú üléseket választotta új Boeing- és Embraer-gépei berendezéséhez.