Utasai nélkül szállt fel az easyJet egyik járata Portóból, őket végül busszal vitték el a célállomásra.

Az eset még múlt pénteken történt, a Dail Mail beszámolója szerint a London-Gatwickről Lisszabonba tartó, U28717-es járat menetrend szerint felszállt a brit főváros második legnagyobb forgalmú repülőteréről, de az OE-LQZ lajstromú Airbus A319-es ezzel a járattal nem érte el a portugál fővárost.

Az easyJet szóvivője megerősítve az értesüléseket arról számolt be, hogy pályazár miatt meg kellett szakítani a járat útját és a Lisszabontól 300 kilométerre északra fekvő Portóban kellett leszállniuk.

Résidő problémák miatt a légitársaság úgy döntött, kiszállítja az utasokat a gépből, hogy inkább a terminálban várakozzanak. Ekkor azt közölték velük, hogy a gép megtankolása után visszaszállhatnak és folytatják útjukat.

Fotó: Airbus

Nem sokkal később azonban elérhetővé vált egy slot, ezt kihasználva a légitársaság a gépet Lisszabonba repülte, de üresen, hogy a Lisszabon-London járatot időben tudják teljesíteni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasok öt órán keresztül várakoztak Portóban, amikor közölték velük, hogy a gép nélkülük szállt fel és busszal kell Lisszabonba menniük.

A légitársaság ételt és italt biztosított, majd buszra szállította őket. Az utasok végül 9 órával a menetrend szerinti érkezés után értek a portugál fővárosba. Az easyJet szerint rajtuk kívül álló okok vezettek a történtekhez, de utasaik elnézését kérték.