Sztrájkot tervez a Wizz Air járatait London-Luton repülőterén kezelő földi kiszolgáló cég március 3 és 10 között. A sztrájk hatásai egyelőre nem ismertek, de a Wizz Air azt ígéri közleményében, hogy minden utast értesítenek.

Friss cikkünk a témában:

Lefújták a sztrájkot a Wizz lutoni földi kiszolgálójánál

A Wizz Air járatainak földi kiszolgálását London-Luton repülőterén végző, GH London Ground Handling Services cég csomagrakodó és check-in munkakörben dolgozó munkatársai terveznek sztrájkot március 3. este hat óra és március 10 este hat óra között.

A munkabeszüntetés csak a Wizz Air járatait érinti. A dolgozók a fizetések befagyasztása ellen sztrájkolnak
– a The Sun értesülései szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A sztrájk miatt több Wizz Air-járat kiszolgálásában is fennakadások lehetnek, amely késéseket és akár járattörléseket is okozhat a low-cost légitársaság mintegy 60 Lutont érintő útvonalán közlekedő járatok esetében.

A Wizz Air az AIRportal.hu február 19-én küldött megkeresésére megerősítette, hogy a sztrájk érinti a low-cost légitársaság lutoni járatait, azonban a fennakadások várható mértékével kapcsolatban nem közöltek részleteket.

A légitársaság lapunknak ma megküldött közlésében azt írta, hogy “a Wizz Air valamennyi érintett járat utasait egyénileg, e-mailben értesíti a lehetséges munkabeszüntetésről, és ügyfélszolgálati munkatársaink is felkészültek rá, hogy naprakész tájékoztatást adjanak a potenciális fennakadásokról, változásokról. Folyamatosan nyomon követjük a tárgyalások alakulását, és földi kiszolgáló partnerünkkel együtt minden szükséges intézkedést megteszünk, hogy minimalizáljuk az esetleges sztrájk okozta kellemetlenségeket.

Fotó: AIRportal.hu