Érdemes minél hamarabb beadni a jelentkezést a HungaroControl légiforgalmi irányító képzésére, mert ez számos előnnyel jár a jelentkezők számára. Összeszedtük a legfőbb szempontokat.

A magyar és a Koszovó feletti magas légtérben közlekedő légi járművek irányításáért felelős vállalat 2020 őszén induló légiforgalmi irányító képzésére
legkésőbb 2020. március 15-ig lehet jelentkezni, de ezt nem érdemes az utolsó napokra halasztani.

Fotó: AIRportal.hu

Az irányítás izgalmas és összetett feladat, amely speciális készségeket és képességeket igényel, ezért a jelentkezők közül többfordulós felvételi eljárásban választják ki azokat, akik részt vehetnek a légiforgalmi irányító képzésen.

A jelentkezéshez fényképes önéletrajz, motivációs levél, legalább középfokú iskolai végzettséget igazoló okirat másolata, valamint államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű bizonyítvány másolata szükséges. A dokumentumok meglétét jogszabály írja elő, így attól nem lehet eltekinteni, ha bármelyiket pótolni kell, az időigényes lehet.

A kiválasztási folyamat fontos újdonsága, hogy a HungaroControl bevezetett egy angol nyelvi előminősítő tesztet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezt az idei évtől mindenkinek kötelező kitöltenie, de a jelentkezők akkor sem esnek ki a kiválasztásból, ha ezen alacsonyabb pontszámot érnének el. A kiválasztási folyamat e lépése segítség a jelentkezőknek, mert visszajelzést ad a nyelvtudásukról.

Akik időben jelentkeznek és kitöltik a tesztet, azoknak lehetőségük van az esetleges nyelvi hiányosságaikat pótolni még az angol nyelvű képességfelmérő FEAST teszt előtt, hiszen utóbbi csak egyszer végezhető el.

További előnye a korai jelentkezésnek, hogy több FEAST teszt időpont közül lehet válogatni. Ha betegség, vagy egyéb ok miatt halasztani kell a tesztírás időpontját, a jelentkező akkor sem esik ki az idei kiválasztásból.

Mielőtt elkezdi valaki a képzést, részt kell vennie egy repülőorvosi vizsgálaton. Akik időben elkezdik a kiválasztási folyamatot, biztosan kézhez kapják a megadott határidőig az egészségügyi minősítésüket, még akkor is, ha ahhoz extra vizsgálatokra van szükség.

Jelentkezz mielőbb, hogy a tiéd legyen a világ egyik legkülönlegesebb hivatása!