Véglegesítette tavaly októberben leadott megrendelését az amerikai Spirit diszkont légitársaság, a cég száz darab A320neo családba tartozó gép vételéről állapodott meg.

Az Airbus lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a megrendelés véglegesítésével meghaladta a 7300-at az értékesített A320neo családba tartozó gépek száma. A véglegesítés után a rendelés a cég könyveibe is bekerül, így erős lesz majd eladási szempontból az egyébként hagyományosan gyenge január.

A társaság A319-, A320- és A321neót is rendelt 2019 októberében, bár ezek tételes bontása a közleményben nem szerepel. Az új gépek 2027-ig érkeznek meg a floridai központú céghez. Hosszú idő után a Spirit az első légitársaság, amely a legkisebb verzióból, az A319-esből is kért új generációs változatot.

Ted Christie, az amerikai ultrafapados elnök-vezérigazgatója a szándéknyilatkozat bejelentésekor azt mondta, az új gépek elsősorban a társaság hálózatának bővítését fogják szolgálni. Terveik szerint nem csak az Egyesült Államokon belül, de Dél-Amerikába és a Karib-térségbe is újabb járatokat indítanának.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég jelenlegi flottájában 138 Airbus A320-as családba tartozó gép szolgál, ezek átlagos életkora 5,6 év. A bővítést egy korábbi, 55 gépes rendelés is támogatja.

Ezekben a gépekben már a Spirit új kabinja fogadja az utasokat. Az ígéretek szerint nagyobb lesz a lábtér, vastagabb lesz az ülések tömése, és ergonomikus deréktámasz segít az utazást kényelmesebbé tenni.

A középső ülések az új berendezésnél egy hüvelykkel szélesebbek lesznek a szélsőknél.

Fotó: Spirit Airlines