Egy repülőgépvontató füstölni kezdett és füst jutott be az Israir járatát teljesítő, Tel Avivba induló Smartwings Boeing 737-es gépének utasterébe. A repülőgépen pánik tört ki, az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet, eközben egy nő fejsérülést szenvedett, válságos állapotban szállították kórházba. Az eseményről elsőként az MNO.hu számolt be.

A lap híre szerint az egyik utasokkal teli gépet vontatni készültek, ám a vontatást végző gépből származó füst a repülőgép már bekapcsolt hajtóművein keresztül az utastérbe jutott, ahol pánik alakult ki.

Az utasokat a repülőgép felfújható vészcsúszdáin keresztül kellett kimenteni a repülőgépből. Az esemény során egy ember súlyos fejsérülést szenvedett – értesült az mno.hu repülőtéri forrásokból.

A lap frissített cékkében azt közölte, hogy
sajnálatos módon az egyik utas szerencsétlenül járt, és kiesett a csúszdából, őt azonnal kórházba szállították. A sérült egy 39 éves nő, akinek az állapota válságos.

A balesetben érintett repülőgépről egy utasként éppen a terminálon tartózkodó spotter, Czirok Bence küldött lapunknak képet. Köszönjük. (Fotó: Czirok Bence)

Az eseményben érintett járat az izraeli Israir légitársaság 6H 716-os számú, Budapestről Tel Avivba induló járata volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az eseményben érintett gép a Smart Wings (a cseh Travel Service low-cost brandje) légitársasághoz tartozik, amely wet-leaseben (azaz személyzettel együtt történő bérbeadás keretében) repült volna az Israirnek. A járatot a légitársaság Boeing 737-8K5 típusú, OK-TVP lajstromjelű repülőgépe teljesítette.

A 6H 716-os számú járatnak menetrend szerint csütörtökön 19:15-kor kellett volna felszállni, azonban a járatot eredetileg teljesítő OK-TVO lajstromjelű (szintén Travel Service) repülőgép meghibásodása miatt az indulást péntek reggelre halasztották. A légitársaság által küldött cseregép (OK-TVP) péntek hajnalban érkezett meg Ferihegyre Prágából.

Farkas Attila a Travel Service Hungary vezérigazgatója az MTI kérdésére elmondta, hogy “az egyik vontató jármű – egyelőre nem tudják, miért – elkezdett intenzíven füstölni a repülőtéren. A füst a hajtóműveken keresztül beszivárgott a cég egyik repülőgépének utasterébe. Emiatt az utasok között pánik alakult ki, ezért a személyzet úgy döntött, hogy kimenekítik az utasokat. Az egyik utas menekülés közben megsérült.

Az Israir légitársaság földi kiszolgáló alvállalkozója a Malév GH Ferihegyen.


Forrás: Coub.com – egy utas rövid videója a terminálból, melyet a coub.com-on tett közzé.