Egy amerikai szakértő céggel együttműködésben tervezi meg a Singapore Airlines az ősszel elindítandó 19 órás New York-i járatainak fedélzeti kiszolgálását. A különleges ételsor mellett a kabinvilágítás, valamint a szórakoztatórendszerbe és a mobilapplikációba épített, a testmozgási formákat bemutató videók segítik majd az utasokat.

Forrás: Airbus

Miután átveszi az első példányt a megnövelt hatótávú Airbus A350-900ULR-ből a Singapore Airlines, a tervek szerint október közepétől elindítja a 19 órás New York-i járatait Szingapúrból.

A világ leghosszabb ideig tartó, megszakítás nélküli repülőútjának könnyebb elviseléséhez különleges fedélzeti kiszolgálást terveznek az aerotelegraph.com szerint.

Az Egyesült Államokban működő wellness-specialista cég, a Canyon Ranch együttműködésével speciális ételsort állítottak össze.

A különféle adalékanyagok nélkül, kevés sóval és cukorral készülő menü sok teljes kiőrlésű gabonát és fehérjét, valamint az emésztést segítő hozzávalókat tartalmaz majd, mint például a kurkuma és az édeskömény.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról beszámoltunk, a Singapore Airlines e célra megrendelt, speciális A350-eseinek fedélzetén csupán 94 prémium turista osztályú ülés és 67 üzleti osztályú hely lesz.

Forrás: Singapore Airlines

Az utasok háromszor kapnak majd enni: nem sokkal a felszállás után, majd néhány órával később, valamint a megérkezés előtt.

A prémium turista kabinrész vendégeinek lesz lehetőségük más időpontokra kérni az ellátást, de az üzleti osztályon utazók teljesen szabadon kiválaszthatják, mikor szeretnének enni.

A 19 órás úton a mozgás is szükséges, hiszen már jóval rövidebb járatoknál is fennálhat a trombózis veszélye. Ezért a Singapore Airlines a fedélzeti szórakoztatórendszerben és a mobilapplikációjában is külön testmozgást bemutató videókat helyez majd el.

A kabin megvilágítása szintén a pihenést segíti majd: a narancs, a sárga és a vörös fény a könnyebb elalvást biztosítja.

Az üzleti osztályon repülőknek pedig két párna áll majd rendelkezésükre, egy keményebb és egy puhább.

A légitársaság egyébként azt tervezi, hogy ezeket a szolgáltatásokat bevezeti a Szingapúrból Los Angelesbe szintén ősszel, novemberben ugyanezzel a speciális géptípussal indítandó járatain, illetve a már meglévő San Francisco-i útvonalán is.

Ahogy megírtuk korábban, az ausztrál Qantas a közelmúltban megnyitott Perth-London maratoni járatán szintén különleges ételsorral várja az utasokat, amelyek a jetlag csökkentését, a pihenést és a jó emésztést segítik elő.