A Wizz Air keltené életre az április óta függőben lévő török Borajet légitársaságot, miután előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a török regionális cég 49 százalékának felvásárlásáról, legalábbis erről számolt be a török Airport Haber légiközlekedési portálA Wizz Air lapunk kérdésére cáfolta, hogy foglalkozna az opcióval.

Fotó: AIRportal.hu

A török légiközlekedési lap és egy másik török gazdasági portál információi szerint a 49 százalékért cserébe a Wizz Air nevezi ki a Borajet új vezetését, és a brand is eltűnne, Wizz Air Turkey név alatt üzemeltetnék a low-cost járatokat.

A lap információi szerint kezdetben a Wizz Air 5 darab Airbus A321-est telepíthet Isztambul – Sabiha Gökcen repülőtérre, ahonnan belföldi és nemzetközi járatokat is üzemeltetnének.

Lapunk kereste a Wizz Airt, a cég az elég hihetetlenül hangzó sajtóértesüléssel kapcsolatban azt írta, nem foglalkozik az említett opcióval.

A Borajet török regionális légitársaságot 2008-ban alapították és 2010-ben kezdte meg az üzemelést három darab használt ATR 75-500-assal, később a flottát bérelt Embraer 190-esekkel bővítették. Idén áprilisban függesztették fel az üzemet átstrukturálásra hivatkozva, de azóta sem indultak újra, a foglalásaikat a Turkish Airlines-nak adták át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár a cég üzemeltetői engedélye állítólag még érvényes, flottájában nincs aktív utasszállító repülőgép az internetes adatbázisok szerint.

A Wizz Air ma tette közzé első féléves eredményeit, a cég adózott eredménye csaknem 25 százalékkal nőtt az első pénzügyi félévben, és az árbevétel is hasonló mértékben emelkedett. Owian Jones vállalatigazgató lapunk kérdésére tagadta, hogy hosszútávú járatokon törnék a fejüket.

Amint arról korábban lapunk is beszámolt, a Pasazer.com lengyel légiközlekedési hírportál a múlt hónapban arról írt, hogy információik szerint a Wizz Air a brit üzemelési engedélyhez szükséges légijármű üzembentartói (AOC) engedély megszerzésével nem csak a Brexit utáni időkre készül, de az Egyesült Királyságból a Wow Air, és a Norwegian nyomába eredve az Egyesült Államokba is indítanak járatokat.

A BoraJet egykori Embraer regionális repülőgépe a Fenerbahçe futball csapat színeiben, mely még 2016. októberében szakította meg útját Ferihegyen a pilótafülke szélvédőjének repedése miatt fedélzetén a török sztárcsapattal. (Fotó: AIRportal.hu)