Egy új repülőgép érkezésével, 2 új útvonal indításával London Gatwick és Oslo irányába, valamint 3 népszerű útvonal járatsűrűségének megemelésével tovább bővíti budapesti hálózatát a Wizz Air 2019-ben – közölte lapunkkal a légitársaság.

A jövő évben a WIZZ összesen heti 17 járatindítással bővíti budapesti menetrendjét, amellyel a magyar fővárosból elérhető 2019-es kapacitása 6 millió utas fölé emelkedik – ez éves szinten 8%-os növekedésnek felel meg.

Fotó: AIRportal.hu

Az új Airbus A321 2019 márciusában csatlakozik a Wizz Air budapesti flottájához, ami közel 120 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről Magyarországon, és 42 újabb közvetlen helyi munkahelyet teremt a légitársaságnál.

A Budapesten szolgálatba álló, valamint a korábban bejelentett, 2018 decemberében Debrecenbe érkező Airbus A321-es repülőgéppel a Wizz Air magyarországi flottája 16 tagúra növekszik, ebből 14 a budapesti, 2 pedig a debreceni bázison teljesít majd szolgálatot.

A flottabővítés éves szinten 8%-kal növeli a Wizz Air magyarországi kapacitását, ami részben új útvonalak indításának, részben a népszerű meglévő járatok gyakoriságának növekedésének köszönhető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air legújabb útvonala 2019 márciusától naponta közlekedő járattal köti össze Budapestet a London Gatwick repülőtérrel, amely az Egyesült Királyság második legforgalmasabb légikikötője a London Heathrow után.

2019 áprilisában a Wizz Air újabb útvonalat indít Oslóba, Norvégia hegyek és a tenger által körülölelt fővárosába, amely újító építészeti stílusával folyamatosan újrateremti önmagát.

Az új úticélokon túl a WIZZ megnöveli 3 budapesti járatának sűrűségét, válaszul az alacsony viteldíjai iránt tapasztalt jelentős keresletre.  Frankfurtba, Tel-Avivba és Szentpétervárra akár heti 6-tal több járat indul majd Budapestről.

A Wizz Air két magyarországi bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 14 repülőgéppel.

A légitársaság 2018 végéig több mint 5 millió utast szállít Magyarországról induló és az országba érkező járatain, ami meghaladja bármely más légitársaság egy év alatt valaha elért magyarországi forgalmát, és évi 20%-os növekedést jelent. A legfrissebb adatok szerint a légitársaság tevékenysége közvetetten több mint 3800 munkahely megteremtését támogatja 2018-ban.

A WIZZ immár 83 útvonalat kínál Magyarországról, ezzel 31 országgal köti össze Budapestet és Debrecent. Az új útvonalakra megkezdődött a jegyek értékesítése, melyek már 9190 forinttól foglalhatók.

A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALAI BUDAPESTRŐL

Útvonal Indulási napok Indulás Viteldíj
London Gatwick, Egyesült Királyság naponta 2019. március 31. 9190 forinttól
Oslo, Norvégia hétfő, szerda, péntek, vasárnap 2019. április 5. 9190 forinttól

MEGNÖVELT JÁRATSŰRŰSÉG BUDAPESTRŐL

Útvonal Heti járatszám Indulás
Frankfurt 10 (7 helyett) 2018. március
Tel-Aviv 12 (10 helyett) 2018. március
Szentpétervár 5 (4 helyett) 2018. március


Lengyelországban és Ukrajnában is nagyot bővít a Wizz Air

A Wizz Air a napokban jelentette be, hogy megnyitja 26. bázisát, a lengyelországi Krakkóban. A légitársaság két Airbus A321-es repülőgépét állomásoztatja majd Krakkó repülőterén, az elsőt 2019 májustól, a másodikat pedig szeptembertől.

A légitársaság 2019 áprilistól kezdődően kilenc ország irányába, 12 új útvonalat üzemeltet a lengyel városból. A légitársaság még négy bázist üzemeltet az országban, Varsó, Katowice, Gdansk és Wroclaw repülőterein.

A Wizz Air 166 útvonalon több mint 11 millió ülést kínál 2019-ben lengyelországi járatain.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Wizz Air szándékai szerint 2019-ben újraindítja ukrán leánycégét és jelentős beruházással bővíti jelenlétét Ukrajnában.