Elindította debreceni bázisáról Moszkvába közlekedő új járatát a Wizz Air hétfőn. A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként repül.

Az új debreceni járat már a harmadik oroszországi útvonal a WIZZ egyre bővülő magyar hálózatában.

A 2013-ban indult napi Budapest-Moszkva járat mellett idén szállt fel az első gép Budapestről Szentpétervárra. Ezáltal fejlődik a Magyarországra irányuló turizmus is, amint egyre több utazó fedezi fel hazánkat akár egy több várost érintő utazás során a Wizz Air alacsony viteldíjainak köszönhetően.

Az új moszkvai járat ezen felül várhatóan jelentős mértékben hozzájárul Debrecen és a régió gazdasági, turisztikai és tudományos kapcsolatrendszerének fejlődéséhez.

A WIZZ hazai hálózata már 75 útvonalat kínál két magyarországi repülőteréről, 31 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent Európában és a kontinensen túl.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air első menetrend szerinti járata Debrecenből 2012-ben szállt fel, és azóta a légitársaság folyamatosan bővítette debreceni hálózatát. A WIZZ az elmúlt 12 hónap során közel 300 000 utast szállított debreceni útvonalain. Ezzel párhuzamosan a debreceni turizmus évi 10% fölötti növekedésnek örvend, szoros összefüggésben a légitársaság járatfejlesztéseivel.

Moszkva már a hetedik célállomás, amelyre a Wizz Air alacsony viteldíjas járatot üzemeltet a városból, és a Debrecen Airport az egyetlen regionális repülőtér a térségben, amely közvetlen légi összeköttetésben áll az orosz fővárossal.

Fotó: AIRportal.hu