Zadar és Budapest közötti útvonalat nyit a Ryanair az idei nyári menetrendi szezonban – közölte lapunkkal a légitársaság.

Az ír fapados légitársaság Boeing 737-800-asai júliustól hetente kétszer repülnek majd a két város között. Bár a légitársaság közlése szerint a járatok már elérhetők, foglalási rendszerében cikkünk írásakor még nem jelentek meg, ezért a menetrendről bővebb információ egyelőre nem áll rendelkezésre.

A dalmáciai Zadarban mintegy 70 ezren élnek, fontos kikötőváros. Közvetlen autópálya köti össze a Zágrábbal, illetve Magyarországgal is.

A horvát tengerpart autóval elérhető közelségben van, ugyanakkor repülővel is sokkal egyszerűbb lesz a megközelítése Budapestről a nyári időszakban. A Ryanair mellett ugyanis a LOT is indít közvetlen járatot Dalmáciába, méghozzá Dubrovnikba. A lengyel légitársaság Embraerjei június 7-től vasárnaponként reggel 7 órakor indulnak, és 1 óra 15 perc repülés után érkeznek meg a horvátországi városba, ahonnan 8.55-kor indulnak vissza és 10.10-kor landolnak Ferihegyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.