102 069 utas használta a debreceni légikikötőt 2019 első három hónapjában, ez 40 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest.

A reptérüzemeltető lapunkhoz eljuttatott közlése szerint 2019. márciusában 37 809 utas használta a cívis város légikikötőjét, ez mintegy 45%-os növekedésnek felel meg a tavalyi év harmadik hónapjában regisztrált 26 112 főhöz viszonyítva.

A város önkormányzatának többségi tulajdonába került reptérüzemeltető továbbra is hétszázezres utasforgalomra számít 2019-ben, amely a 2018-ban mért 381 391 fős utasszámhoz viszonyítva 80% feletti növekedést jelentene.

A fejlődés motorja egyértelműen az, hogy a Wizz Air tavaly év végén két gépesre bővítette itteni bázisát, most márciusban a teljes utasforgalom 26,7%-át adták a második Wizz-gépen szállított utasok.

Díjat kapott az üzemeltető

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az üzemeltető közölte azt is, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kiemelkedő minőségű tevékenysége elismeréseként “Best of Budapest & Hungary” díjat kapott a Budapest Week Publishing szakmai zsűrijétől 2019. április 8-án.

Hangsúlyozták: „Az elmúlt hónapokban dinamikus fejlődésnek indult a Debreceni Nemzetközi Repülőtér: egyre stabilabban szolgálja ki utasait és kiemelt figyelmet fordít a turisták igényeinek kielégítésére is. A Minőség Mércéje néven is ismet szakmai elismerés is azt mutatja, hogy a repülőtér szolgáltatásainak minőségét országosan is elismerik.”

Fotó: Miskolczi János/Debrecen Airport