Tovább bővítené szélestörzsű flottáját az Ethiopian Airlines, az Airbustól 6 darab A350-est, a Boengtől pedig 13 darab Dreamlinert vásárolhatnak.

Tewolde Gebremariam vezérigazgató a Reutersnek nyilatkozva azt nem árulta el, hogy melyik változatokat szeretnék a flottában látni, és arról sem mondott semmit, hogy mikor adják le a rendelést, vagy mikor érkezhetnek az első gépek a flottába.

A légitársaság Afrika egyik legmeghatározóbb légicége lett, Addisz-Abeba nemzetközi repülőtérere pedig az egyik legforgalmasabb légikikötő, és fontos átszállási pont lett, ebben pedig az Ethiopiannek is fontos szerepe volt. A cég jelenleg 8 darab A350-est, és 21 Dreamlinert üzemeltet, hozzájuk további 16 darab Airbus, és 6 Dreamliner csatlakozik még az előző rendelésekből.

Hogy a repülőtér is fel tudja venni a versenyt a társaság növekedésével a Bole Nemzetközi Repülőtéren a kormány jelentős fejlesztéseket hajt végre, egyebek közt új terminál épületet is felhúznak és üzembe állítanak ez év június végéig. A fejlesztésnek köszönhetően a repülőtér kapacitása 22 millióra emelkedik a mostani 10 millióról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A projekt azonban folytatódik, amelynek végén a repülőtér világszínvonalú és megfelelő kapacitású lesz, ígérik a reptér-üzemeltetők.

Az Ethiopian Magyarországhoz legközelebb Bécsbe közlekedik, de európai járathálózatukban Frankfurt, London, Dublin, Brüsszel, Róma és Milánó, Oslo, Madrid és Stockholm is szerepel. Tavaly a 89 gépes flottával közel 9 millió utast szállítottak, adózott eredményük pedig a 2011-es 41 millió dollárról tavalyra 232 millió dollárra nőtt.