2019 március 31-től, azaz a jövő évi nyári menetrend kezdetétől naponta kétszer közlekedteti járatait Kijev és Budapest között az Ukraine International Airlines (UIA) – a cég által kiadott közlemény szerint.

Fotó: AIRportal.hu

Az ukrán nemzeti légitársaság 2017. június 15. óta közlekedtet naponta járatokat az ukrán és a magyar főváros között, 183 ülést kínáló Boeing 737-800 típusú gépeivel.

Bár a bővítés már korábban többször is felmerült, a 2018-as nyári és 2018/19-es menetrendben megmaradt a heti hét járat, annak ellenére, hogy az ukrán légiközlekedési hatóság idén márciusban először heti hétről kilenc, majd áprilisban már tizennégy járatra történő bővítésről fogadott el javaslatot.

A légitársaság hivatalos közlése szerint
2019. március 31-től kezdődően azonban már tényleg megtörténik a bővítés: naponta kettő, azaz heti tizennégy járatot üzemeltetnek majd Kijev és Budapest között.

A Routes Online adatbázisa szerint a napi második járatot Embraer ERJ-145-ösökkel repülik majd. A légitársaságnak nincs ilyen típusú gépe, vélhetően a szintén Boriszpilen bázissal rendelkező Windrose, korábban a Dniproavia flottájában szolgáló gépekkel fogja repülni ezeket a járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gépek helyi idő szerint este 8 órakor indulnak Kijevből és két óra repülés után 9 órakor érkeznek Budapestre, majd reggel 5.45-kor indulnak vissza és helyi idő szerin 8.10-kor érkeznek meg Kijevbe.

A közlemény kitér arra is, hogy az UIA 2019 nyarán bővíti jelenlétét Dél-Kelet Európában: 2019. március 31-től Kijevből Szófiába és Bukarestbe indulnak új közvetlen járatok Kijevből, június 15-től pedig a törökországi Izmirbe is el lehet majd jutni az ukrán légitársaság járataival.

A légitársaság Kijev és Dnyipropetrovszk, valamint Kijev és Odessa között napi háromra emeli járatai számát.