Napi 490 járatán 215 ezer adag ételt oszt ki utasainak az Emirates, a légitársaság dubaji catering-központjában és más országokban működő partnerkonyháiban összesen 1400 szakács dolgozik.
A cég hétfői közleménye szerint 2023-ban 6 millió kilogramm friss csirkehúst, 350 ezer kilogramm marhahúst, 266 ezer kilogramm atlanti lazacfilét, 2,2 millió kilogramm burgonyát, 1,7 millió kilogramm pasztőrözött tojást és 3,1 millió kilogramm frissen sült pékárut használt fel, valamint több ezer vegán és vegetáriánus étel szerepelt a fedélzeti menüben.
Ételkülönlegességeihez séfjei többek között 938 ezer kilogramm friss tejszínt, 32 ezer kilogramm masala kesudiót, 98 ezer kilogramm friss epret és 42 ezer kilogramm salátát használtak fel, amelyeket a világ legnagyobb hidrokultúrás vertikális farmjáról, a Bustanicából szereztek be.
A légitársaság szakácsai arra törekszenek, hogy az úti céloknak megfelelő, autentikus ízvilágú ételekkel kedveskedjenek. Az ételek elkészítéséhez és díszítéséhez így olyan prémium alapanyagokat és regionális specialitásokat használnak, mint a szarvasgomba, libamáj, fekete tőkehal, kanadai homár, japán nori hínár, kézzel készített tészta, patagóniai fogas, francia vaj, sáfrány, arany- és ezüstlevelek, valamint ehető virágok.
Az ínyencségek élvezetéhez a First és Business Class utasoknak az elmúlt egy évben 3,5 millió üveg kézműves olívaolajat és balzsamecetet, 14 ezer kilogramm ausztrál feta sajtot és 1,2 millió bélszín steaket szolgáltak fel, továbbá az első osztályon kaviárból, ahol korlátlanul áll az utasok rendelkezésére ez a finomság, több mint 10 ezer kilogramm fogyott.
Az Emirates fedélzetén a főételeken és desszerteken túl tavaly a gondosan válogatott rágcsálnivalók kínálata is jelentős volt: utasai 2 millió csomag különböző méretű vegyes diófélét, 250 ezer datolyát, 22 ezer kilogramm kalamata olívabogyót és több mint 40 millió szelet csokoládét fogyasztottak.
Ezek mellett a légitársaság 1,2 millió liter narancslével, valamint 2,3 millió adag teafilterből és közel 71 ezer kilogramm őrölt kávéból készült forró itallal kínálta az utazókat.
Az Emirates világszínvonalú légiutas-kísérőinek széles körű vendéglátóipari képzése a kiszolgálás négy pillérére, a kiválóságra, a figyelmességre, az innovációra és a szenvedélyre összpontosít.