A Debreceni Nemzetközi Repülőtér várhatóan 2024. július 18-án, csütörtökön, helyi idő szerint 00:30 órától ismét tudja fogadni a járatokat.

A futópálya múlt heti sérülésének kijavítását követően, csaknem egy hétig tartó teljes zárás után ismét indít és fogad járatokat a Debreceni Nemzetközi Repülőtér július 18-tól, csütörtöktől – közölte lapunkkal a repülőtér üzemeltetője.

A közlemény emlékeztet: a Debrecen International Airport Kft. munkatársai a Nemzetgazdasági Minisztériummal és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával szoros szakmai együttműködésben azonnal megkezdték a futópályán múlt hét csütörtökön keletkezett sérülés javíttatását, az érintett betontáblák cseréjét.

Ezt követően a szakemberek további állapotfelméréseket, valamint műszaki ellenőrzéseket végeztek annak érdekében, hogy a futópályát a repülésbiztonsági kockázat minimalizálása mellett helyezhessék ismét üzembe – teszi hozzá a közlés.

(Forrás: Debrecen Airport)

Az elmúlt napokban megnövekedett számú telefonhívások hatékonyabb kezelése, valamint az utasok eredményesebb tájékoztatása érdekében a már meglévő telefonos elérhetőség mellett a Debreceni Nemzetközi Repülőtér további telefonszámokat tett elérhetővé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaságokkal és utazási irodákkal az üzemeltető továbbra is folyamatosan kapcsolatban van, hogy munkatársai a lehető legalaposabb tájékoztatást tudják adni.

Amint korábban megírtuk, az üzemeltető közlése szerint a tartósan magas hőmérséklet okozta hőterhelés következtében a futópálya két betontáblája a köztük keletkezett tágulási feszültség hatására megsérült, mert a tágulási hézagokat a jelenleginél kisebb hőmérsékletre tervezték.

Mint beszámoltunk róla, a Wizz Air a múlt hét elején jelentette be, hogy ősszel bezárja a debreceni bázisát és egyetlen ott állomásozó repülőgépét Budapestre helyezi át, ugyanakkor néhány útvonalat – Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába – más bázisokról repülve megtart a téli időszakban. A nyári menetrendet a változás nem érinti.

Néhány napja a város polgármestere osztott meg képeket a javításokról:

Forrás: Papp László – Facebook