A Budapest-New York útvonal az egyik legkeresettebb a Skyscanner repjegykereső oldal statisztikái szerint, a legtöbben Bali és London között repülnének

Az American egyik Boeing 767-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az American egyik Boeing 767-es repülőgépe.
(Fotó: AIRportal.hu)

A népszerű keresőoldal közlése szerint azokat az útvonalakat gyűjtötték ki, amelyek iránt nagy a kereslet, ennek ellenére jelenleg nincs közvetlen összeköttetés a városok között.

A leginkább keresett útvonal a London és Bali, Denpasar közötti, erre az oldal szerint 1,6 millióan kerestek rá az elmúlt időszakban. Ezt követi 1,5 milliós kereséssel a Manchester és Bangkok közötti járatpár, de millió fölötti keresést regisztrált a Skyscanner a Varsó-Bankok útvonalon is.

Az abszolút negyedik helyen a New York és Bangkok közötti járat végzett 522 ezer kereséssel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Meglepetésre az abszolút ötödik helyen a New York és Budapest közötti kapcsolat végzett, 326 ezer keresés irányult a Magyarország és USA közötti járatra.

Európa és Észak- valamint Közép-Amerika között ezen kívül népszerű volt még a Barcelona – Havanna és a Milánó – San Francisco járat háromszázezer-körüli kereséssel. A listára ráfért még a Toronto és Manila közti járat 193 ezer kereséssel.

Budapest és New York között legutóbb az American Airlines üzemeltetett járatokat 767-es Boeingekkel 2011 áprilisától a nyári menetrendben, majd 2012-ben részben a oneworld partner Malév csődje miatt már nem nyitotta újra az útvonalat.

Azóta nincs New Yorkkal közvetlen összeköttetés, pedig a Külügyminisztérium adatai szerint tavaly 265 ezer amerikai szállt meg Magyarországon, s évente 600 ezer ember veszi igénybe a Magyarország és Észak-Amerika közötti légijáratokat.

A Budapest Airport folyamatosan dolgozik a kapcsolat visszaállításán, megállapodás viszont egyelőre nem született.