A ViaEurope a budapesti repülőteret jelölte ki harmadik európai e-Hubjává, az Ekol Logistics Kft-vel együttműködésben üzemeltetett, kizárólag az e-kereskedelemet szolgáló raktár a szolgáltatások széles skáláját kínálja a Kínából Európába irányuló szállítmányok számára.

A Budapest Airport folyamatosan fejleszti a légiáru-szállítási üzletágát, valamint stratégiai fókuszába helyezte a Kínából Európába irányuló e-kereskedelmi forgalmat, ennek köszönhető, hogy a naponta 350 tonnányi, 300 000 darab e-kereskedelmi csomagot kezelő ViaEurope a budapesti repülőteret jelölte ki harmadik európai e-Hubjává – közölte a Budapest Airport.

A BUD e-Hub a sikeres tesztek után tegnap hivatalosan is megkezdte működését, és a szolgáltatások széles skáláját kínálja, beleértve a csomagfeldolgozást, a vámkezelést és a földi kiszállítást.

A ViaEurope harmadik európai e-Hubjának hivatalos megnyitója. Középen B-J: Kossuth József, a Budapest Airport cargo-vezetője; BJ Streefland, a ViaEurope alapító vezérigazgatója, és René Droese, a Budapest Airport fejlesztési igazgatója. (Forrás: Budapest Airport)

Európa egyik leggyorsabban növekvő teherforgalmi csomópontjaként Budapest a közép- és kelet-európai légiáru-fuvarozás fejlődésének egyik motorjává vált: a tavalyi év első nyolc hónapjához képest 2022 augusztus végére 10 százalékkal nőtt az áru mennyisége.

A Budapest Airport fejlődése szempontjából központi szerepet játszik az e-kereskedelem, emellett kiemelt figyelmet kapnak a különleges árucikkek, mint a gyógyszerek és az akkumulátorok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A ViaEurope a modern technológia és a dedikált szolgáltatások együttes alkalmazásával továbbfejlesztette az e-logisztikát, ezeket az innovatív légiáru-logisztikai megoldásait mostantól a budapesti reptéren is kínálja.

Az Amszterdamban és Liege-ben működő vállalat stratégiai európai terjeszkedése részeként kezdett tárgyalásokat a budapesti repülőtérrel.

A Kína és Magyarország között nemrégiben aláírt együttműködési megállapodás mellett a budapesti Cargo City ideális új csomópontot biztosít a ViaEurope számára Közép- és Kelet-Európában, amely egyedülálló előnyt kínál a repülőtér vonzáskörzetében.

„Tudjuk, hogy az e-kereskedelem és a légi árufuvarozás kéz a kézben fejlődik, és ígéretes együttműködési lehetőségeket rejt magában, amelyek nagy potenciállal rendelkeznek a jövőre nézve” mondta el Réne Droese, a Budapest Airport fejlesztési igazgatója.

„Örülünk, hogy a ViaEurope Budapestet választotta közép-kelet-európai központjául, és gratulálunk a BUD Cargo Cityben való indulásukhoz és raktárnyitásukhoz” – tette hozzá a vezető.

„Büszkék vagyunk arra, hogy megerősíthetjük képességeinket azzal, hogy egy újabb összekapcsolt raktárral bővítjük tevékenységünket. A budapesti reptér ideális elhelyezkedésével idő- és költséghatékony kapcsolatot kínál a közép-kelet-európai és azon túli piacokkal” – jelentette ki B. J. Streefland, a ViaEurope vezérigazgatója.

(Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

„A budapesti repülőtér erős növekedése és az e-kereskedelmi ágazatban elért fejlesztések is megfelelnek páneurópai ambícióinknak. Amszterdam és Liege után harmadik e-Hubunk megnyitása itt, a Cargo Cityben tovább javítja az ügyfeleinknek kínált szolgáltatás minőségét, és további logisztikai lehetőségeket nyit meg számukra” – emelte ki.

A ViaEurope BUD Cargo Cityben működő, 100 százalékban az e-kereskedelemmet szolgáló raktárát az Ekol Logistics Kft-vel együttműködve üzemelteti.

A ViaEurope digitális szolgáltatáscsomagja tartalmazza a vámkezelést, a logisztikai kiszállítást, nyomonkövetést és támogatást.

A BUD Cargo City komplexum bővítésének részeként a következő évben a Budapest Airport további 6500 négyzetméternyi légiáru kezelési kapacitást alakít ki, valamint megduplázza az áruszállító repülőgépek kiszolgálására használt forgalmi előteret.