Ünnepélyes keretek között a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) tagjává avatták a Cobalt Air-t a Larnacában tartott ceremónián.

Mindössze másfél évvel azután, hogy megkezdte működését, a Cobalt Air belépett az IATA-ba, ezzel pedig az első egyetlen ciprusi tagja lett a szövetségnek. A szigetországban bejegyzett cég előtt ezzel megnyílt az út a többi taggal való szorosabb együttműködéshez.

A Cobalt Air-nél a pozitív folyamatok tovább folytatódnak, és nagyon büszkék vagyunk, hogy az IATA-család tagja lehetünk! – mondta el Andrew Madar, a cég vezérigazgatója.

Hozzátette az, hogy egy ilyen rövid idővel indulásuk után tag lehet a cég bizonyítja, hogy magasan képzett, és megfelelő emberek dolgoznak benne.

Forrás: Wikimedia Commons

2017-ben az IATA újonnan a Malindo Air, Cayman Airways, Iran Airtours Airline, evelop!, Suparna Airlines Company Limited, Air Peace, Dana Air, neos, Cambodia Angkor Air, JEJUair, Somon Air, Eastar Jet, Precision Air, AWA, GXAirlines, China Express Airlines, pegasfly és flycemair légitársaságok léptek be – írja az Airways Magazine.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelenlegi tagok közül a legfiatalabb légitársaság a Cobalt Air, amely mindössze másfél éve üzemel aktívan.

A Cobalt Air jelenleg 13 ország 23 reptére teljesít menetrend szerinti járatokat, Larnacaból európai, oroszországi, és közel-keleti célállomások is elérhető a cég járataival.

Flottáját jelenleg két 144 utas befogadására alkalmas Airbus A319, és négy 156 utasra székezett A320 alkotja. A tervek szerint idén szeptemberben két A330-200-as kerül a légitársaság flottájába, ezekkel Kínába, Dél-Afrikába és az Egyesült Államokba szeretne járatokat teljesíteni.