A lipcsei DHL-bázis öt A330-200F típusú áruszállító repülőgéppel bővül, az adatbázisok szerint ezek azok a példányok, amelyeket az Etihad Cargo leállított a stratégiaváltása miatt.

Forrás: Airbus

Flottája bővítését jelentette be a német fuvarozóvállalat, a DHL, a cég lipcsei bázisa öt A330-200F áruszállító repülőgépet kap – írja az aero.de portál.

Bár a közlés nem szól erről, az adatbázisok szerint az Etihad Cargo leállított példányairól van szó, amelyeket az öböl-menti cég annak idején újonnan vásárolt és állított forgalomba.

A kettő és nyolc év közötti életkorú gépeket az abu-dzabi légitársaság a stratégiaváltása részeként vonta ki a forgalomból, az üzletág csak a Boeing 777F-eket tartja meg.

A DHL színeiben az A330F-ek főként Észak-Amerikába közlekednek majd Lipcséből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szintén az adatbázisok fotóiból derül ki, hogy az ex-Etihad gépek egyike, D-ALMA lajstromjellel (korábban: A6-DCD) már a német cég sárga-piros színeit viseli.

A DHL Expressnél már repül egy A330-as, de az egy utasszállítóból átalakított nagyobb, -300P2F jelzésű példány, nem pedig eleve áruszállítónak készült, mint az ex-Etihad gépek.

A budapesti reptéren is ismert cég a lipcsei bázisát egyébként tíz éve nyitotta meg a tájékoztatás szerint, akkoriban naponta átlagosan 125 ezer küldemény fordult ott meg, ez mára 350 ezerre növekedett.

Az eltelt évtizedben a lipcsei lett a DHL Express legnagyobb bázisa, 5700 munkavállalót foglalkoztat itt a cég. A további fejlesztési tervek között van, hogy repülőgép-szimulátorokat is üzembe helyeznek, huszonötmillió euró értékben. Az állomáshelyen egyébként Boeing 757-esek és Airbus A300-600-asok teljesítenek szolgálatot.