A stockholmi Arlanda nemzetközi repülőtéren nyitja meg legújabb bázisát a Lufthansa-csoport low-cost leányvállalata, a finn nemzeti légitársaság pedig új hosszútávú útvonalakkal növeli jelenlétét a svéd fővárosban.

A Eurowings közleménye szerint 5 Airbus A320-as repülőgéppel létesíti legújabb, Németországon kívüli bázisát a svéd fővárosban.

A légitársaság az üzleti és a szabadidős utasok körében népszerű 20 útvonalon indít járatokat a jövő évi nyári menetrend kezdetétől.

Egyebek mellett Palma de Mallorca, Alicante, Malaga, Faro, Nizza, Berlin, Barcelona, Róma, Koppenhága, Birmingham, Gdansk és Pristina irányába indulnak a Eurowings gépei Arlandáról 2022. március 27-től.

A légitársaság 150 új dolgozó felvételét tervezi a stockholmi állomáshelyére, amely a cég ötödik, Németországon kívüli bázisa. Amint korábban beszámoltunk, a Eurowings jövő nyáron bázist nyit Prágában, a low-cost légitársaság nemrégiben szigorította kézipoggyász-szabályait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Mindeközben a Finnair már az idei téli menetrendtől erősíti pozícióit a svéd főváros repterén. A légitársaság nyáron jelentette be, hogy bázist nyit Stockholmban, és a SAS – Scandinavian Airlines által nem kiszolgált hosszútávú útvonalakon kínál majd járatokat.

A friss információk szerint a Finnair november elejétől bővíti jelenlétét: heti háromszor Los Angeles-be, december 7-től heti négyszer pedig New Yorkba repül majd Stockholmból, a korábban bejelentett Miamiba, Phuketre és Bankokba közlekedő útvonalak mellett. A járatokat az Arlandán állomásoztatott Airbus A350-900-asokkal teljesíti a cég.

Forrás: Airbus