Az Emirates az Egyesült Államok 11. úti céljára indít naponta közlekedő, nonstop személyszállító szolgáltatást Dubaj és a Fort Lauderdale-Hollywood Nemzetközi Repülőtér között.

Fort Lauderdale az Emirates második floridai desztinációja a több mint egy évvel ezelőtt elindított Orlando-i járat mellett.

Ez az első menetrend szerinti kereskedelmi járat a Közel-Keletről a Fort Lauderdale-Hollywood Nemzetközi Repülőtérre, kiszolgálva a Fort Lauderdale-t, Miamit és Nyugat Palm Beach-et magába foglaló dél-floridai területet.

Az új, EK213-as járat a Dubaj Nemzetközi Repülőtérről helyi idő szerint hajnali 3 óra 30 perckor indul, és a Fort Lauderdale – Hollywood Nemzetközi Repülőtérre délelőtt 10 óra 55 perckor érkezik meg. A visszaúton közlekedő EK214-es járat Fort Lauderdale-ből este 20 óra 20 perckor indul, és másnap reggel 7 óra 40 perckor érkezik meg Dubajba, 14 óra 20 perces repülési időt követően.

Az útvonalat egy GE-hajtóműves amerikai gyártmányú Boeing 777-200LR típusú repülőgép szolgálja ki három osztályos konfigurációval,
amely 8 First osztályú lakosztályt, 42 ággyá alakítható Business osztályú ülést, és 216 Economy osztályú ülést kínál az utazóknak, továbbá megközelítőleg 15 tonnás rakodóteret a szállítók számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azok, akik a Fort Lauderdale – Miami területén túleső desztinációkra kívánnak utazni, kihasználhatják az Emirates és a JetBlue Airways együttműködését, amely több mint 32 USA-beli desztinációra kínál csatlakozási lehetőséget, továbbá elérhető a Bahamák, Kolumbia, Costa Rica, a Dominikai Köztársaság, Ecuador, Jamaica, Mexikó és Peru is.

Az Emirates Budapestről induló utasai egy kényelmes dubaji csatlakozást követően utazhatnak tovább Fort Lauderdale-be. A tavaly elindított Orlando-i szolgáltatást kiegészítve a Fort Lauderdale járat még több lehetőséget kínál az üzleti és szabadidős utazóknak, akik így még rugalmasabban és kényelmesebben juthatnak el a térségbe.

Napfényes és mérsékelt időjárásának köszönhetően Fort Lauderdale az Egyesült Államok egyik legkedveltebb desztinációja. Gyönyörű partjai és világszerte ismert golfpályái révén ideális választás a szabadidős utazók számára, valamint kitűnő úti cél a hajós körutak szerelmeseinek is, hiszen Broward megyében található Everglades, a világ egyik legforgalmasabb, évente több mint 4 millió látogatóval büszkélkedő óceánjáró kikötője.

Mindössze 30 percnyi autóútra fekszik az 5.5 millió lakosú Miami, amely az Egyesül Államok egyik legnagyobb pénzügyi központja. A főleg spanyol ajkúak lakta város ezen felül a kontinens egyik kulturális Mekkája, amely híres az éjszakai életről, a művészeti-, zenei- és építészeti színtérről és a gasztronómiáról is.

Fort Lauderdale az Emirates 11. USA-beli desztinációja. A légitársaság 2004 óta repül az államokba, és jelenleg hetente 119 utasszállító járatot üzemeltet Dubaj és az USA között. 2004 óta az Emirates több mint 16.1 millió utast és 740 000 tonnányi értékes árut szállított az államok és Dubaj között.

Az Emirates 2016-ban elnyerte a Világ Legjobb Légitársasága címet a nívós Skytrax World Airline Awards-on. A 14 óra 20 perces repülőút alatt az utasok kiélvezhetik az Emirates világhírű szolgáltatásait: 135 országból érkező, több nyelven beszélő légiutas kísérők állnak az utasok rendelkezésére, akik gourmet ételeket és borkülönlegességeket kóstolhatnak, a gyerekeket pedig külön menüsor és számos szórakozási lehetőség várja. Minden osztály utasai számára továbbá rendelkezésre áll az Emirates díjnyertes ice fedélzeti szórakoztató rendszere, amely több mint 2500, mozifilmeket, TV műsorokat, zenét és podcastot kínáló csatornát tartalmaz.

A First és Business osztály utasai számára elérhető az Emirates ingyenes sofőrszolgálata is, amellyel egyszerűen és kényelmesen utazhatnak a repülőtér és Fort Lauderdale, Miami, Palm Beach és egyéb dél-floridai városok között.