A megszűnő Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztérium portfóliójába kerül a HungaroControl és az Aeroplex tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt., amelynek vezetését Palkovics László veszi át.

A napokban bejelentett kormányátalakítást követően Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter ismertette az MTI keddi tudósítása szerint, hogy a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. (N7 Zrt.) a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül.

A társaság vezetését Palkovics László, a minap lemondott technológiai és ipari miniszter vezérigazgatóként fogja ellátni, aki a holdingot 2021 júliusa óta vezető Jakab Lászlót váltja.

Mint ismert, az N7 Zrt. látja el az állami tulajdonú HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. és az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. tulajdonosi joggyakorlói feladatait.

Kapcsolódó hír, hogy 2022. november 15-i hatállyal felmentették tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát, és az általa vezetett terület is átszervezik a jövőben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.