A Wizz Air amerikai befektetője, az Indigo Partners érdekeltségei közé tartozó dél-amerikai Jetsmart low-cost légitársaság veszi át a Norwegian argentin leányvállalatát.

Forrás: Airbus

A Norwegian közleménye szerint a légitársaság megállapodást írt alá a chilei Jetsmart Airlines-szal a Norwegian Air Argentina (NAA) 100 százalékának eladásáról, az új tulajdonos azonnali hatállyal átveszi a cég üzemeltetését.

A skandináv low-cost légitársaság megbízott vezérigazgatója Geir Karlsen a közlemény szerint a nyereséges működés visszaállításához szükséges lépésként jellemezte az argentin leányvállalat eladásáról szóló döntést.

Annak érdekében, hogy a repülőjeggyel rendelkező utasok számára az átvétel ne okozzon kényelmetlenséget, a Jetsmart egyelőre változatlanul folytatja az üzemelést a Buenos Aires-i Aeroparque reptérről.

A következő hónapokban a Norwegian márkanevet teljesen kivezetik majd az argentin piacról,
majd hat hónapos időtartam alatt a Norwegian három darab Boeing 737-esét fokozatosan leváltják majd a Jetsmart Airbus A320-asai, a norvég gépek visszatérnek Európába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az argentin leányvállalat eladása nincs hatással a brit Norwegian Air UK légitársaság London és Buenos Aires között üzemelő járataira.

A Norwegian Air Argentina 2018 januárban szerezte meg a légi üzemeltetői engedélyt és tavaly október közepén indította el első járatát. A cég három darab Boeing 737-800-as repülőgéppel naponta húsz járatot üzemeltetett nyolc különböző útvonalon Buenos Aires Aeroparque repülőtérről és eddig közel egymillió utast szállított.

Néhány napja már beszámoltunk róla, hogy a Norwegian várhatóan kivonul az argentin piacról, mert kiderült, hogy a cég a 2020-as nyári menetrendi időszakra nem értékesít jegyeket.