Peter Gerber veszi át a német szabadidős légitársaság vezérigazgatói feladatait, a szakember a Lufthansa-csoporthoz tartozó Brussels Airlinestól érkezik.

Gerber jövő év február 1-től Ralf Teckentrupot váltja majd a Condor élén, aki 2004 óta vezette a légicéget. Bár a közlés nem tér ki rá, vélhetően azért csak egy év múlva érkezik, mert szerződése versenytilalmi megállapodást tartalmaz.

A karrierjét pénzügyi területen kezdő, 1964-ben született Gerber az elmúlt 30 évben fontos vezetői pozíciókat látott el a Lufthanasa-csoportnál. Tagja volt a Lufthansa igazgatóságának, vezérigazgatóként és korábban pénzügyi vezérhelyettesként irányította a Lufthansa Cargo divíziót, 2021 márciusában pedig átvette a Brussels Airlines vezetését, amelyről most leköszönt.

A belga légitársaság irányítását ideiglenesen Christina Foerster veszi át, aki a Lufthansa igazgatóságában tölt be vezető szerepet, valamint 2018 és 2020 között már vezette a Brussels Airlinest. A Lufthansa-csoport keresi Gerber végleges utódját.

Fotó: AIRportal.hu

A Condor szabadidős légitársaság a tulajdonosi szerkezetét tekintve független a Lufthansától, bár még 2019-ben a Thomas Cook-csődjét megelőzően szó volt arról is, hogy utóbbi felvásárolja a céget. A 2021 májusa óta a brit Attestor befektető tulajdonában lévő cég egyes szabadidős útvonalakon a konkurál is a német óriással, ugyanakkor van együttműködés is közöttük.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A két vállalat között voltak súrlódások a közelmúltban is, a Lufthansa támadta a Condor később meghiúsult lengyel felvásárlását, majd utóbbi feljelentette a német légitársaságot a piaci erőfölényével történő visszaélés miatt, amely fel akarta mondani a Condorral kötött együttműködését, ám később visszakozott. Történelmi kitekintésben pedig évtizedekkel ezelőtt egyébként a Lufthansa birtokolta a céget, majd megvált a részvényektől.