A japán tőzsdén jegyzett Nippon Express Holdings vásárolja fel a magyar leánycéggel is rendelkező, osztrák gyökerű logisztikai vállalatot.

Stefan Krauter 1983-ban mindössze öt munkatárssal kezdte meg a munkát a bécsi repülőtéren, majd a cégét szinte teljesen organikusan a világ 40 országában jelenleg 4000 alkalmazottat foglalkoztató vállalattá fejlesztette.

A Cargo-Partner globális forgalma 2020-ban lépte át először az egymilliárd eurót, 2021-ben 72%-ot növekedve meghaladta az 1,8 milliárd eurós árbevételt, majd 2022-ben 2,05 milliárd eurós üzleti forgalmat generált.

A céget felvásárló Nippon Express Holdings többek között a Nippon Express, az APC és a Franco Vago anyavállalata.

A közlés szerint a Cargo-Partner a társaságban megtalálta az ideális új stratégiai tulajdonost.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szerződést 2023. május 12-én kötötték meg, de a szokásos szabályozási (trösztellenes és közvetlen tőkebefektetési) jóváhagyásoktól függően a későbbi véglegesítésével együtt várhatóan négy-hét hónap múlva lép hatályba.

Forrás: Cargo-Partner

„Mindkét szervezetnél jelentős szinergiák keletkeznek többek között a globális jelenlét, a kibővített szolgáltatásportfólió, a megerősített regionális szolgáltatás- és informatikai ismeretek, valamint a méretnövekedés miatt” – mondta el a cég közleménye szerint Stefan Krauter. Hozzátette: a Nippon Express kihasználhatja a kiterjedt közép- és kelet-európai hálózatukat, amely egyben ideálisan ki is egészíti meglévő szolgáltatását, a Cargo-Partner pedig nagyságrendekkel erősödhet az Ázsián és a csendes-óceáni térségen lévő viszonylatokon. „A Cargo-Partner folytatja együttműködését jelenlegi globális ügynökhálózatával, törekszik ezen üzleti tevékenységének bővítésére, és arra, hogy a jövőben támogatást nyújtson a jelenleg fejlesztés alatt álló platformjával” – jegyezte meg.