A Qatar Airways is birtokolhatja – ha csak egy időre is – a világ leghosszabb járata címet, miután Akbar al Baker vezérigazgató bejelentette, hogy Dohából Aucklandbe repülnek decembertől. A berlini Nemzetközi Turisztikai Kiállításon (ITB) a vezérigazgató emellett további 13 új célállomást is megnevezett.

A dohai székhelyű légitársaság az Emirates-től veheti át a leghosszabb járat címet, az emirátusok-beli cég szintén Aucklandbe közlekedő járata pár napja, március 1-je óta számít a leghosszabbnak, a Qatar Airways így csak pár száz kilométerrel fogja megelőzni az Emirates útvonalát hosszúságban a dohai indulással. Az útvonal egyébként 14 500 kilométer hosszú. A Singapore Airlines az Airbus A350-900 ULR 2018-as flottába állításával viszont erre is ráver majd a 15 300 kilométeres Szingapúr-New York járatával.

A Qatar Airways az ITB-n tartott sajtótájékoztatón további tizenhárom új célállomást is bejelentett.

Európában

  • Pisa (augusztus 5-től napi járat A320-asokkal),
  • Szarajevó (szeptember 7-től, heti három járat A320-asokkal),
  • Helsinki (október 10-től napi járat A320-asokkal),
  • Szkopje (novembertől, heti három járat A320-asokkal) és
  • Nizza (2017-től heti öt járat szélestörzsű géppel) lesz elérhető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Afrikában is terjeszkedik a Qatar Airways, öt új célállomást (Marrákes, Windhoek, Seychelles-szigetek, Douala és Libreville) adtak hozzá a már meglévő hálózathoz, míg a dél-nyugat-, illetve dél-kelet-ázsiai térségben Krabiba és Csiangmajba indítanak járatokat.

A járatnyitásokat a Hamad repülőtér megnyitása, illetve a Qatar Airways folyamatos flottabővítése teszi lehetővé. A légitársaság közlése szerint bázisrepülőterük 28 millió utast kezel évente, de 2018-ra 50 millióra nőhet az utasforgalom.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!