A Ryanair bejelentette, hogy március 31-ig tartó időszakra szóló foglalások esetén a már meglévő és újonnan vásárolt repülőjegyek módosítása esetén nem számít fel átfoglalási díjat. 

Az ír ultra low-cost légitársaság pénteken kora délután közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt, az utasoknak külön átfoglalási díj nélkül lehetővé teszik a március 13 és 31 közötti időszakra szóló repülőjegyek módosítását.

Az utasoknak csak az eredeti és az új repülőjegy közötti árkülönbözetet kell megfizetnie, az eddig extraként alkalmazott módosítási költséget nem számítja fel a légitársaság.

Az intézkedés a már korábban megvásárolt repülőjegyekre és az új foglalásokra is érvényes.

Azoknak az utasoknak, akiknek törlik a járatait, továbbra is a jegyár teljes visszatérítését, vagy teljesen ingyenes átfoglalást biztosít a Ryanair.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hasonló intézkedést vezetett be a napokban az Easyjet is, a légitársaság határozatlan ideig engedi a már korábban megváltott, vagy újonnan vásárolt repülőjegyek esetében is a dátumok, vagy akár a célállomás megváltoztatását. A légitársaság szintén csak a jegyárak közötti esetleges különbözetet számolja fel, módosítási díjat nem.

Az elmúlt hetekben több hagyományos és low-cost légitársaság is hasonló intézkedéseket vezetett be, a Wizz Air egyelőre nem lépett ilyet.

Koronavírus: járattörlés vagy önkéntes útlemondás esetén mit tehetünk?