A Ryanair opciós joggal rendelkezik a Laudamotion teljes felvásárlására négy éven keresztül – jelentette be Michale O’Leary, a légitársaság vezérigazgatója.

A Reuters hírügynökség jelentésében emlékeztetett, hogy Niki Lauda Forma-1-es világbajnok, a Lauda Air, később a Fly Niki, most pedig a Laudamotion alapítója arról állapodott meg Michael O’Leary Ryanair-vezérigazgatóval, hogy 75 százalékot vásárolnak az írek az FlyNiki megmaradt vagyonelemein gründolt cégben.

A Ryanair vezetősége márciusban hagyta jóvá a 24,9 százalékos rész megvételét, a 75 százalékos felvásárlásra most várják az uniós szervek engedélyét. A Ryanair-vonat itt azonban nem áll meg, O’Leary arról beszélt, hogy Niki Laudával arról is kezet ráztak, hogy négy éven keresztül opciós jogot biztosítanak a Ryanairnek, hogy száz százalékban felvásárolja a Laudamotiont.

Forrás: Laudamotion

Emellett a Ryanair tervei között szerepel, hogy az eddigi 100 millió euró mellé további 20 milliót fektessen a légitársaságba.

Ezzel a lépéssel a Ryanair az osztrák piacon jutna elég jelentős piaci részhez, amelyhez a versenytársak nem feltétlenül vágnának jó képet. A cég terve ugyanis, hogy Bécsben egy 50 gépes bázist alakítson ki, ebben lenne nagy segítségére Niki Lauda légitársasága.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bécsben az Air Berlin, illetve a FlyNiki csődje után gyűltek össze a fapados légitársaságok, akik most kitölthetik a FlyNiki korábbi, mintegy 20 százalékos piaci részesedését.