Egyelőre csak a londoni útvonalán, de ismét üzembe állítja a Singapore Airlines a járvány miatt parkolópályára tett óriásgépeinek egy részét.

A legtöbb légitársaság amely a járvány előtt rendelkezett A380-assal, vagy végleg kivonta a hatalmas kapacitású gépet, vagy továbbra is repülőtereken tárolja.

Egyebek között a Malaysia Airlines, az Air France és a Lufthansa végleg elköszönt a típustól, azonban a Qantas és a British Airways azt jelezte, hogy újra használni fogja, az Emirates pedig több hónapja ismét közlekedteti a típust. A Singapore Airlines is jelentősen, 7 darabbal csökkentette a flotta méretét, jelenleg 17 A380-assal rendelkezik, de mindegyik le van tárolva.

Fotó: AIRportal.hu

Most a szingapúri légitársaság azt közölte, hogy ismét felszáll néhány példány, amelyeket a londoni útvonalon fognak használni november 16-tól, naponta egyelőre egy járatpárt (SQ317 és SQ322) teljesítenek majd a négy utazási osztályon 471 üléssel berendezett A380-asokkal – írja a Flightglobal.

A légitársaság azok után jelentette be a lépést, hogy Szingapúr engedélyezte a beoltott briteknek a városállamba való belépést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Singapore Airlines szeptemberben már újranyitotta a Heathrow-repülőtéren lévő prémium utasváróját is, és jelenleg heti 18, novembertől 21 járatot közlekedtet Szingapúr és a brit főváros között, hetente háromszor pedig Manchesterbe.

Mint arról beszámoltunk, egyre több távol-keleti ország kezdi el enyhíteni beutazási szabályait, az elmúlt időszakban Vietnam, Szingapúr, Thaiföld, Malajzia és a Fidzsi-szigetek jelentett be valamilyen fokú enyhítést a szigorú előírásokkal kapcsolatban.

Vietnam ettől a héttől újra engedélyezi a belföldi utazást, India eltörölte a belföldi járatokra vonatkozó felső korlátot, Malajzia, Szingapúr, Thaiföld és a Fidzsi-szigetek pedig a bizonyos országokból érkező oltott utasokat már nem kötelezi karanténra.