Az oltási programok előrehaladtával is csak lassú bővülésre számít a Wizz Air az utasforgalomban, de közlése szerint anyagi helyzete stabil.

A fapados légitársaság honlapján publikált tájékoztatás szerint bár az oltási programok jól haladnak Európában, a forgalom növekedése mégsem úgy alakul, ahogy arra előzetesen számítottak.

A Wizz Air most azzal kalkulál, hogy csak a nyár közepére érheti el a korábban becsült forgalmat, addig az igényekhez igazítja a kapacitásokat, és főként olyan járatokat indít, amelyek legalább nullszaldósan üzemeltethetők.

Fotó: AIRportal.hu

Arról nem közölt adatot a légitársaság, hogy a 2019-es szinthez képest mennyi járatot fognak indítani. Mint megírtuk, idén év elején úgy vélekedett a cég, hogy 2021 nyarára elérheti a 2019 közepi forgalmát.

A közlemény szerint a Wizz Air továbbra is kontroll alatt tartja a költségeket, hogy minimalizálja a készpénzfelhasználást. Ezzel kapcsolatban a vállalat jelezte, hogy a márciusban végződött negyedik negyedévben 87 millió euróval 1,61 milliárd euróra csökkent a társaság készpénzállománya.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Anyagi helyzetével kapcsolatban a Wizz Air jelezte, hogy a bizonytalanságok miatt nem ad ki profit-előrejelzést a 2022-es pénzügyi évre. A március 31-én zárult év eredményeit júniusban teszik közzé, ebben várhatóan 475 és 495 millió euró közti adózás utáni veszteségről adnak számot.

Váradi József vezérigazgató a közlés szerint azt mondta, a járványhelyzet ellenére stabil az anyagi helyzet, amely a szigorú költségkontrollnak is köszönhető. Az elmúlt egy évben a flotta megújítására és a hálózat bővítésére fordított összegek pedig azt fogják szolgálni, hogy a társaság sokkal erősebb lesz a járvány után, mint előtte volt.