Tárgyalásokat folytat az Airbus és a Turkish Airlines akár negyven darab A350-es megrendeléséről egyes információk szerint. A török légitársaság a napokban jelentette be vásárlási szándékát ugyanennyi Boeing 787-9-esre.

Az Airbus kompozit szélestörzsűje is megjelenhet a török légitársaság flottájában (Fotó: Airbus)

Eddig sem volt szokatlan a Turkish Airlines háza táján – ahogy más nagy légitársaságoknál sem –, hogy vegyes flottát üzemeltetnek egy típuskategóriában, egyszerre a két legnagyobb gyártó, az Airbus és a Boeing gyártmányait.

Miután pedig nemrég bejelentette vásárlási szándékát negyven Boeing 787-9-esre, a török légitársaság a Reuters információi szerint az Airbus-gyárral is tárgyal ugyanennyi A350-es megrendeléséről.

Névtelenséget kérő, bennfentes források szerint negyven darab A350-900-asról lehet szó.

Arról azonban nincs hír, hogy mennyi volna a fix megrendelés és mennyi az opció ezen belül, illetve hogy valóban nem érdeklődik-e a cég a hosszú törzsű A350-1000 iránt (is).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint az AIRportal.hu is beszámolt róla, a tavalyi terrortámadások, majd a puccsnak nevezett eseménysorozat után a Turkish forgalma és bevétele jelentősen esett, át is strukturálta a működését, és elhalasztotta több új repülőgépének átvételét. Nemrég azonban hírbe hozták Boeing 747-8-asok megrendelésének szándékával is.