Közvetlen transzatlanti járatokat indíthat London-Luton repülőtérről a Wizz Air – értesült a lengyel Pasazer.com légiközlekedési portál.

A Wizz Air Airbus A321-ese. (Forrás: Wizz Air)

A portál meg nem erősített információi szerint a légitársaság – az idén júniusban a párizsi légiszalonon nagy meglepetésre a korábbi beszerzéseken felül megrendelt – 10 darab Airbus A321ceo repülőgépével akar versenybe szállni az Európát az Egyesült Államok keleti partjával összekötő útvonalakon.

A tíz repülőgép a korábbi információk szerint 2018-ban és 2019-ben érkezik a flottába. Korábban a légitársaság azt nyilatkozta, hogy a még tíz gépre az A321neók megérkezéséig szükséges kapacitástöbblet miatt van szükség.

A portál információi szerint a Wizz Air már jövő márciustól elindíthatja járatait New Yorkba és Torontóba Londonból.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Wizz Air szeptember végén megalapította brit leányvállalatát. A Wizz Air UK a napokban nyújtotta be az angol légügyi hatósághoz az üzemelési engedélyek (AOC és OL) megszerzése iránti kérelmet. A cég 2018 márciusában kezdi meg a működést, bázisa London-Lutonban lesz és több  (nem részletezték, hogy hány darab) repülőgép is a Wizz Air UK flottájába kerül majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég tájékoztatása szerint a lépésre a Brexit okozta bizonytalanság miatt volt szükség, azonban a Pasazer cikke azt valószínűsíti, hogy a brit AOC a transzatlanti piacra való belépés miatt (is) kell a légitársaságnak.

Lapunk az ügyben megkereste a légitársaságot, de csak azt a -szokásos- választ kaptuk, hogy sajtóhíreket nem kívánnak kommentálni.

Forrás: Wizz Air