A napokban vált elérhetővé a Google Play áruházban a My Drone Space mobilapplikáció tesztváltozata, amelyet Android operációs rendszerű eszközökre bárki szabadon letölthet és kipróbálhat. A HungaroControl várja a felhasználók visszajelzéseit, a tesztidőszak tapasztalatait témakörönként és fontosság szerint kategorizálva építi be a következő fejlesztési csomagokba. 

Frissítés: Megjelent az iOS változat is, már letölthető AppStore-ból!

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A HungaroControl lapunknak eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a légiforgalom irányításáért felelős vállalatként elkötelezett abban, hogy támogassa a drónos társadalmat és ösztönözze a szabályos drónreptetést, ezáltal elősegítve a magasfokú repülésbiztonságot, ezért hozta létre a mydronespace elnevezésű mobilapplikációt.

Az alkalmazás várakozásaik szerint a hazai jogszabály életbe lépését követően a drónpilóták egyik nélkülözhetetlen eszköze lesz.

A mydronespace-nek köszönhetően a felhasználók egyszerűen juthatnak hozzá a repülésekhez szükséges naprakész információkhoz, ugyanakkor könnyedén, mindössze pár perc alatt felkészülhetnek a szabályos repülésre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mobilalkalmazás fejlesztése során a HungaroControl igyekszik maximálisan figyelembe venni a felhasználók igényeit, észrevételeit, ezért tette közzé annak tesztverzióját.

A mydronespace tesztváltozata elsőként a Google Play kínálatában jelent meg, ám néhány nappal később az iOS rendszert használók számára is elérhetővé vált az AppStore-ban.

A tesztverzió segítségével a drónpilóták megjelölhetik azt a területet és időpontot, ahol és amikor repülni szeretnének eszközükkel, visszakereshetik a végrehajtott és tervezett repülések adatait, közel valós időben nyomon követhetik a magyar légtérstruktúra aktuális helyzetét, illetve a drónozás szempontjából tiltott területeket.

Nagyon fontos szempont, hogy az applikáció használata nem mentesíti a drónfelhasználókat a mindenkor hatályos, vonatkozó jogszabályok betartása alól.

Az alkalmazás figyelmezteti a felhasználót, ha az általa bejelölt terület korlátozott vagy tiltott légteret érint, emellett lehetőséget biztosít arra, hogy a pilóták lássák a mások által bejelölt repülési területeket, és átfedés esetén arról figyelmeztetést is kapnak.

A mydronespace tesztelése az éles verzió bevezetéséig tart. Ebben az időszakban a felhasználók az info@mydronespace.hu e-mail címre küldhetik el észrevételeiket, javaslataikat – erre egyébként maga az alkalmazás, illetve a mydronespace.hu honlap is lehetőséget biztosít.

A visszajelzéseket a HungaroControl munkatársai témakörönként, fontosság szerint kategorizálják, később a felmerülő – és a finomhangolás szempontjából releváns – igények a fejlesztési csomagokba kerülhetnek be.

A HungaroControl a mydronespace.hu drónközösségi oldallal továbbra is egy olyan, minden igényt kielégítő, átfogó platformot kíván biztosítani a magyar drónos társadalom számára, amelyen keresztül annak tagjai informálódhatnak a legfrissebb hazai és nemzetközi aktualitásokról, az iparággal kapcsolatos új ismeretekről, eredményekről, valamint hasznos tippeket, tanácsokat kaphatnak a mobilalkalmazás használatával kapcsolatban. Az alkalmazás felhasználói kézikönyve itt érhető el.