Sikerekkel és fejlesztésekkel indult az év a Lufthansa Technik Budapestnél: a vállalat átadta a legújabb bővítésének részeként elkészült területet, az Interior Shop-ot, más néven kabinbelső karbantartó műhelyt. Ez növeli a vállalat eddigi kapacitását, és erősíti kiemelt pozícióját az iparágban, valamint hangsúlyozza elkötelezettségét a további beruházások és fejlesztések iránt.

Az új műhelyben a cég közlése szerint a karbantartásra, ápolásra érkező repülőgépek berendezéseit javítják, mint például a pilóták székei, a vizesblokkok, vagy akár az utasok kényelmét szolgáló komponensek, így a repülőgépen található kávéfőzők vagy a konyha különböző elemei. A fedélzeti berendezés megjelenése és működése rendkívül fontos az utasaikat a legmagasabb minőségben kiszolgálni kívánó légitársaságok számára.

A Lufthansa Technik (LHT) az új műhely átadását követően még nagyobb kapacitással tudja majd kiszolgálni partnereit, a vállalattól eddig megszokott, legmagasabb minőséget nyújtva számukra.

Az átadott berendezés a szalagvágás előtt. (Forrás: Lufthansa Technik Budapest)

A repülési iparág dinamikus növekedésével párhuzamosan a cég fókuszában továbbra is a bővülés, az innováció és a digitalizáció áll, biztosítva ezzel a növekedés műszaki, technikai oldalának gyors és minőségi kiszolgálását.

A vállalat hozzáteszi: a bővülés nem csupán az ügyfelek még kiemelkedőbb kiszolgálását teszi lehetővé, hanem az eddiginél is modernebb munkakörnyezet biztosít a kabinbelső-technikus kollégák számára. Ezt az új műhely és a benne található modern berendezések és eszközök is bizonyítják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Forrás: Lufthansa Technik Budapest)

Az összesen közel 300 négyzetméteres, bővített részlegben a kabinbelső-karbantartó műhely mellett egy előkészítő terület, valamint egy csiszolóműhely is helyet kapott.

Jelentős fejlesztésnek számít az átadott műhelyben az új, modernizált elszívórendszer telepítése, amely a csiszoló- és vágógépek használata közben keletkezett por elszívásáért felelős, valamint egy újonnan beszerzett csiszolóasztalt is kiszolgál.

A már meglévő, hasonló elven működő rendszerekhez képest innovációnak számít, hogy figyeli a használt eszközök számát és ennek függvényében szabályozza az elszívás erősségét is. Az új műhely és a csiszolókamra saját, korszerű légkezelő berendezéseit hővisszanyerővel szerelték fel, így a folyamatos légcserét is kitűnően tudja biztosítani ezeken a területeken.

Az új műhely ünnepélyes átadását szimbolizáló szalagot a Lufthansa Technik Budapest vezérigazgatója, Thoralf Wagner, valamint a Budapest Airport fejlesztési vezérigazgató-helyettese, René Droese vágta át.

Thoralf Wagner és René Droese együtt vágja át az LTB új kabinbelső technikus műhelyének átadását szimbolizáló szalagot. (Forrás: Lufthansa Technik Budapest)

A magyar telephely a Lufthansa Technik európai báziskarbantartással szolgáltatásának három fő alappillérének egyike, a Bulgáriában és Máltán található testvérvállalatok mellett.  A stabil nemzetközi háttérrel rendelkező vállalat hosszú távon több fejlesztést és bővítést tervez az ügyfelek magasszintű kiszolgálása és a piaci pozíciójának további erősítése érdekében.