Átvette első ATR-72-600 típusú turbolégcsavaros utasszállító repülőgépét a Passaredo Linhas Aéreas. Az első új generációs ATR az amerikai Air Lease Corporation (ALC) lízingcégen keresztül érkezett a brazil légitársasághoz.

Az 1995-ben alapított Passaredo regionális légitársaság négy darab vadonatúj ATR 72-600 típusú repülőgépre kötött bérleti szerződést az amerikai Air Lease Corporation-nel. Az első gép ünnepélyes gépátvételen a légitársaság bejelentette, hogy 10 gépre közvetlen megrendelési szerződést is kötött az ATR gyárral. A szerződés további 10 gépre opciós vásárlási lehetőséget is biztosít, amellyel így mintegy 450 millió dolláros üzlet köttetett a két cég között.

A négy bérelt és tíz megvásárolt repülőgépből álló ATR flotta 2014-re válhat teljessé. A repülőgépek folyamatosan érkeznek majd a Passaredo flottájába, amely még az idei évben szolgálatba állít két bérelt ATR 72-500 típust is.

A légitársaság 70 üléses kabinkonfigurációval állítja üzembe ATR 72-600-asait, amelyek közül a tegnap Toulouseban átvett első gép a PR-PDA lajstromot viseli. A Passaredo jelenleg 14 darab, 50 üléses Embraer ERJ 145 típusú sugárhajtású repülőgéppel rendelkezik.

ATR-nek jól megalapozott üzleti kapcsolatai vannak Dél-Amerikában és a Karib-térségben. Az európai repülőgépgyár közleménye szerint több, mint 130 gépük áll szolgálatban a térség 29 légitársaságánál. Brazíliában 60 ATR működik. A gyár közlése szerint ez a szám három éven belül meghaladja a 100 gépet is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: ATR

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!